Sportkoepel NOC*NSF heeft een video op YouTube geplaatst over onze P-badmintongroep. Onlangs bracht de organisatie samen met Badminton Nederland een bezoek aan onze vereniging, omdat ze het badminton voor mensen met Parkinson beschouwt als een goed voorbeeld van ‘sportplezier voor iedereen’. De video is hier te vinden.

Sinds oktober vorig jaar biedt onze vereniging iedere week een uur badminton aan voor mensen met de ziekte van Parkinson. Inmiddels bestaat de groep al uit tien spelers. ‘Onderzoek heeft aangetoond dat mensen met Parkinson die bewegen en sporten juist minder snel achteruitgaan’, legt Helena voor de camera uit. Als arts-onderzoeker bij de Radboud Universiteit was ze betrokken was bij het opzetten van de P-badmintongroep. Nu verzorgt ze mede de trainingen. ‘Ik zou heel graag een inspiratie willen zijn voor andere clubs en ook voor andere sporten om mensen meer aan het bewegen te krijgen.’

P-badminton bij BC Mariken
De trainingen van de P-badmintongroep vinden iedere maandagavond plaats in de sportzaal van de HAN (Kapittelweg 33, Nijmegen). Van 20.00 tot 21.00 uur wordt er gebadmintond. Na het badminton is er nog tijd om gezellig bij te kletsten met een kopje koffie of thee.

Ben je geïnteresseerd in de P-badmintongroep? Meer informatie over de groep vind je hier. Een overzicht van al het nieuws over onze P-badmintongroep vind je hier.

Bekijk hier het filmpje dat NOC*NSF heeft gemaakt van onze P-badmintongroep: