Zondag 18 juni wordt voor de 3e keer het NK BOX-game en 3-tegen-3 gehouden. Net als bij de voorgaande edities is de organisatie in handen van Ik Hou Van Badminton – van onze hoofdtrainer Bart-Jan – en Stichting ToernooiSupport. Net als vorig jaar vindt het toernooi plaats in de sporthal van BC Smashing in Wijchen. Voor onze vereniging is dat dus om de hoek.

Wat is BOX-game? Het is een spelvorm binnen badminton die de laatste jaren aan populariteit begint te winnen. Vaak gebruiken spelers het als warming-up. Het is ook een goede oefening voor het gewone dubbelspel omdat er veel racketvaardigheid bij komt kijken. In een BOX-game speel je namelijk een singel op een verkleind veld. Alle tramrails en het gebied voor de servicelijn is uit. De precieze spelregels vind je hier.

En 3-tegen-3 dan? Daarbij speel je op het hele veld, maar in teams van drie spelers. Een superdubbel dus. Ook hierbij is racketvaardigheid belangrijk. Verder vraagt het samenspel met een extra speler op de baan om creatieve oplossingen. De kunst is om elkaar niet in de weg te lopen en om slim gebruik te maken van de extra speler. De spelregels, met name over het serveren en ontvangen, vind je hier.

Een leuke dag om eens op een andere manier met badminton bezig te zijn. De inschrijving via toernooi.nl is inmiddels geopend. Je hebt nog ongeveer een maand om je aan te melden. Aan vorige edities hebben al enkele spelers van BC Mariken meegedaan. Het zou leuk zijn om dit jaar met een grote groep spelers deel te nemen. Het toernooi is ook voor de oudere jeugdspelers geschikt.

Onder deze link vind je nog enkele filmpjes om een goed beeld van de spellen te krijgen.