Afgelopen weekend werd in Eindhoven  het Groot Nederlands Studentenkampioenschap gespeeld. In allerlei sporten nemen tijdens dat toernooi de studentensteden het tegen elkaar op. Nijmegen bleek zondagavond de beste sportstad. Het Nijmeegs badmintonteam, met Marikenees Pepijn de Lange, droeg daar met een eerste plaats aan bij. Oud BC Mariken-trainer Simon Ahuluheluw was mee als begeleider.

Het team – dat verder bestond uit spelers van BC Smashing, BC Amersfoort, BC Trilan en TFS Barendrecht – won alle vier zijn wedstrijden. De poulefase werd op zaterdag gespeeld. Daarin won Nijmegen overtuigend van Maastricht (6-2) en Amsterdam (6-2).

Op zondag wachtte in de halve finale de nummer twee van de andere poule: Groningen. De afgelopen twee jaar won Groningen het GNSK. Tweemaal werd daarbij Nijmegen verslagen, waarbij vooral de overwinning in de finale van vorig jaar bij het Nijmeegs team nog vers in het geheugen zat.

Dit jaar echter nam Nijmegen overtuigend revanche. In de knock-out fase werden geen acht, maar slechts vijf partijen gespeeld. De herendubbel was erg spannend, de damesdubbel wat minder, maar Nijmegen won beide. Pepijn haalde vervolgens in zijn singel het derde punt binnen. Een paar seconden later won Nijmegen ook de damessingel. Einduitslag: 4-1.

Amsterdam had de andere halve finale gewonnen, maar ook in de tweede onderlinge ontmoeting was Nijmegen sterker. Met een 3-1 overwinning kroonde Nijmegen zich tot Nederlands Studentenkampioen.

De toernooizege geeft het team een ticket naar de European Universities Games die in juli 2018 in Coimbra (Portugal) gehouden worden.

Wat dit verslag niet vertelt, is dat er tussen de sportieve prestaties door flink gefeest is. Alle studenten sliepen in tentjes, maar gelukkig niet te lang. Hoe later het ’s avonds werd, hoe vroeger de wedstrijden ’s ochtends leken te beginnen.