Op de algemene ledenvergadering (ALV) van woensdag 29 november zal Irene stoppen als voorzitter van BC Mariken vanwege haar zwangerschap. Het vrijwilligerswerk als voorzitter is niet te combineren met het aanstaande moederschap. Daarom zijn wij op zoek naar een nieuwe voorzitter! Ondanks dat je misschien denkt ‘Dat kan ik niet’ of ‘Dat is niks voor mij’ nodigen we je toch uit om even verder te lezen.

Wat doet de voorzitter?
De voorzitter is het gezicht van onze vereniging. Dit betekent dat je een aanspreekpunt bent voor leden, maar ook voor externe partijen zoals de gemeente. Naast dat je de bestuursvergadering en de ALV leidt, ben je ook binnen het bestuur aanspreekpunt voor problemen en help je andere vrijwilligers in hun taak. Je denkt mee over waar BC Mariken naartoe wil en draagt dit ook uit. Je denkt en helpt mee met lopende projecten. Je houdt overzicht over het gevoerde beleid binnen de vereniging en stuurt bij waar nodig.

Wat moet je kunnen als voorzitter?
Veel dingen zijn te leren en je hoeft niet alles perfect te beheersen, maar een paar basisvaardigheden zijn wel handig:
– Je bent gemakkelijk benaderbaar voor leden en niet-leden.
– Je kan goed communiceren.
– Je kan mensen op een positieve manier aansturen of bijsturen.
– Bij voorkeur heb je al enige ervaring met vrijwilligerswerk (binnen BC Mariken).

Waarom is het leuk om voorzitter te zijn?
Je dompelt je helemaal onder in onze mooie vereniging. Je weet overal wat van af en je mening wordt gewaardeerd. Je ontmoet meer leden binnen de vereniging, maar ook mensen van daarbuiten. Je netwerk wordt daardoor groter. Soms stap je uit je comfortzone, daar leer je weer enorm van. Als voorzitter heb je veel vrijheid om je functie en taken in te delen hoe je het zelf wilt.

Heb je misschien interesse of wil je meer weten? Neem dan contact op met Irene via de contactpagina of spreek haar persoonlijk aan.

Het bestuur na de afgelopen algemene ledenvergadering in mei 2023