Op vrijdag 21 december, de laatste speelavond van 2018, bleef in de Jan Massinkhal het licht uit. In plaats daarvan schenen twaalf blacklightlampen over de badmintonbanen. De lijnen en het net lichtten oranje en groen op. De shuttle schoot in lichtflitsen van racket naar racket. Kortom: Blacklight Friday!

Vanaf half vijf was een flinke organisatie van ouders, leden en jeugdleden druk in de weer geweest om de zaal te voorbereiden. Bijna een kilometer fluoriserende tape plakten ze op de vloer en op de netten. Op de middelste rij banen werden banken neergezet, zodat spelers tussen de wedstrijden door gezellig konden praten en kijken. De lampen werden uiteraard getest en voor het badmintonnen was er nog net even tijd om pizza te eten.

Twee uur later druppelden de eerste jeugdleden binnen. Zij konden zich in dubbelkoppels inschrijven bij de wedstrijdtafel, midden in de zaal. De partijen werden volgens het Zwitsers laddersysteem gespeeld, zodat iedereen het op kon nemen tegen spelers van zijn eigen niveau. Om het toernooi nog feestelijker te maken kon iedereen zich laten schminken met lichtgevende schmink.

Ondertussen hield de activiteitencommissie net als vorig jaar een geslaagde actie om vrijwilligers te werven. Met kleine lekkernijen werden ouders benaderd. Dat leverde veel enthousiaste reacties op!

Om half negen namen de senioren het over. De recreantencommissie had met wat hulp een husseltoernooi georganiseerd. In vier speelrondes werden verschillende dubbels gespeeld, soms op niveau, soms meer door elkaar. Het bleek nog niet eenvoudig om badmintonslagen goed te timen en vaker dan normaal werden shuttles gemist. Toch waren ook in het donker op verschillende banen leuke rally’s waarneembaar.

Na afloop vond in de kantine een kleine prijsuitreiking plaats. Barman George had voor iedereen kerstbrood op tafel gezet. Zo bleef het nog lang gezellig!

Aan alle vrijwilligers die Blacklight Friday mogelijk gemaakt hebben: bedankt! Meer foto’s vind je op de Media-pagina.