Eind februari gaat de voorjaarscompetitie van Badminton Nederland weer van start. Met name voor seniorenspelers met nog wat minder badmintonervaring is dit een leuke gelegenheid om meer wedstrijden te spelen. Sportiviteit, spelvreugde en gezelligheid zijn het uitgangspunt. Deelnemen in een gezellige en ontspannen sfeer, is belangrijker dan winnen. Wil je meedoen? Meld je dan uiterlijk donderdag 4 januari aan.

Speciaal voor beginnende spelers
BC Mariken gebruikt de voorjaarscompetitie vooral om spelers kennis te laten maken met het competitie spelen. De afgelopen tijd heeft de technische commissie (TC) verschillende beginnende nylonspelers gevraagd of zij interesse hadden om deel te nemen. Tijdens de competitie zal de TC deze spelers ook begeleiden. Het liefst stellen we een gemengd team samen, omdat dit het beste aansluit bij de reguliere bondscompetitie van Badminton Nederland.

Deelnemen?
De deadline voor het aanmelden van teams is 5 januari. Meld je daarom uiterlijk donderdag 4 januari bij de technische commissie als je zin hebt om deel te nemen. Je kunt de TC een berichtje sturen via ons contactformulier.

Competitie-opzet
De voorjaarscompetitie wordt dit seizoen voor het eerst landelijk georganiseerd. De nieuwe opzet is bedoeld om grote niveauverschillen en lange reistijden te voorkomen. De wedstrijden worden gespeeld tussen 26 februari en 2 juni.

Inschrijven kan in de volgende categorie├źn:

  • A (veren shuttles): 4e en 5e Divisie/Mannen Veer 1.
  • B (veren shuttles): 6e en 7e Divisie/Mannen Veer 2.
  • C (nylon shuttles): 8e en 9e Divisie/Mannen Nylon.
  • D (nylon shuttles): geen competitie-ervaring.

De voorjaarscompetitie is opgebouwd uit drie verschillende competities: een mannen-, een vrouwen- en een gemengde competitie. Een team in de mannencompetitie bestaat uit ten minste drie mannen, een team in de vrouwencompetitie bestaat uit ten minste drie vrouwen en een team in de gemengde competitie uit ten minste twee mannen en twee vrouwen.

Per categorie worden de volgende partijen gespeeld:

  • Mannencompetitie: drie mannenenkels en drie mannendubbels.
  • Vrouwencompetitie: drie vrouwenenkels en drie vrouwendubbels.
  • Gemengde competitie: een herendubbel, een vrouwendubbel en vier gemengds dubbels.

Meer informatie over de landelijke voorjaarscompetitie vind je op de website van Badminton Nederland en in dit informatieboekje.