Op zaterdag 27 oktober organiseert de activiteitencommissie weer een leuke activiteit. We brengen een bezoek aan het net geopende museum De Bastei en maken vervolgens een wandeling door de uiterwaarden van de Waal. Onze trainer Joop Speekenbrink treedt de hele middag op als gids. Voor het bezoek aan De Bastei verzamelen we om 12:45 uur. De wandeling vertrekt vervolgens rond 14.00 uur onder de Waalbrug. Daarna is er natuurlijk nog de mogelijkheid om in de stad wat te gaan drinken.

De Bastei is gevestigd in de Stratemakerstoren aan de Waalkade. Een half jaar geleden opende het museum zijn deuren en sindsdien biedt het bijvoorbeeld plaats aan de collectie van Natuurmuseum Nijmegen. De Bastei is in het centrum van Nijmegen waar stad, natuur en rivier samen komen!

Joop is naast badmintontrainer ook IVN-gids. Tijdens de wandeling zal hij, bijgestaan door een een collega, uitleg geven over het gebied waarin we ons zullen begeven.

Het bezoek van de Bastei kost 7 euro per persoon, hoewel je met een Museumjaarkaart gratis naar binnen kan. De wandeling is uiteraard gratis.

Vind je het leuk om mee te gaan? Stuur dan voor 21 oktober een een berichtje naar de activiteitencommissie. Geef even aan of je ook mee wilt gaan naar De Bastei of alleen met de wandeling.