BC Mariken 3 is afgelopen zondag voortvarend aan het nieuwe competitieseizoen begonnen. In Sporthal de Boog versloegen Mart, Wilbert, Martijn, Chloe, Maaike en Janneke (ontbreekt op foto) promovendus BC ’t Veen uit Veenendaal met 7-1. Met Wilbert blikken we vooruit op het seizoen.


Zijn jullie klaar voor het nieuwe seizoen?
‘Op zich wel, denk ik. Sommigen van ons hebben nog niet heel veel getraind. Janneke wilde bijvoorbeeld eerst singelen, maar later twijfelde ze een beetje omdat ze nog te weinig gespeeld had. Helaas is Martijn deze week op de training geblesseerd geraakt.’

In jullie team heeft iedereen al eens vierde divisie of hoger gespeeld. Merk je dat?
‘We zijn allemaal ervaren spelers, inderdaad. Maar ik denk dat iedereen nog steeds wel wat wedstrijdspanning heeft. Ik heb eigenlijk geen idee. Misschien vragen jonge spelers zich eerder af of ze wel kunnen meekomen op een niveau.’

Hoe komt jullie opstelling eruit te zien?
‘We hadden wel een opstelling voor het begin van het seizoen, maar gaan waarschijnlijk nog wat draaien. Afgelopen zondag begon ik met herendubbelen. Dat was niet mijn voorkeur, maar ook niet die van Martijn. Hij ging mixen. Martijn en ik hebben gesingeld, Mart speelde dubbel en mix. Bij de dames hebben Chloe en Maaike gedubbeld, Chloe en Janneke gesingeld, en Janneke en Maaike gemixt.

‘Later in het seizoen zullen we zeker nog wat schuiven. Janneke speelt volgens mij de laatste vier weken van de competitie niet mee. We moeten ook even kijken wanneer Martijn weer kan spelen.’

Na een aantal seizoenen lager te hebben gespeeld, draaide jij vorig seizoen weer verdienstelijk mee op dit niveau. Beleef je een wederopstanding?
‘Dat denk ik niet. Ik word elk jaar weer wat ouder. Ik denk vooral dat ik de laatste jaren wat laag heb gespeeld. Vorig seizoen had ik in de vierde divisie een score van ongeveer 50 procent. Daarmee zit je aardig in de middenmoot.

‘Het waren in ieder geval leuke potjes vorig seizoen. De wedstrijden die ik won, waren vaak wat makkelijker. Maar mijn verliespartijen waren, op een of twee na, allemaal lange driesetters met verlengingen. Wat dat betreft heb ik heerlijk gespeeld. Echte Wilbert-potjes. Ik vraag me wel altijd af hoelang ik dat nog volhoud. Maar iedere keer als er weer eentje komt, vind ik het geweldig.’

Hebben jullie nog een doelstelling voor komend seizoen?
‘Toen ik dat laatst aan teamcaptain Maaike vroeg, zei ze: gewoon gezellig spelen. Later had ik het er met Mart over dat we wel bovenin zullen meedraaien. Misschien kunnen we wel kampioen worden.

‘Vorig jaar had dit vierde divisieteam twee hele sterke tegenstanders in de poule. Volgens Mart zitten die sterke teams dit jaar niet bij ons in de poule, maar hebben we voor de rest veel dezelfde tegenstanders.’

En hoe is de sfeer in het team? Zit er al een teamuitje aan te komen?
‘We hebben nog niets gepland, maar de sfeer is prima. Iedereen heeft er zin in.’

Klik hier voor de competitiepoule van BC Mariken 3, met alle wedstrijden en uitslagen.