Voor de uitvalavond van vrijdag 19 april, waarop de Jan Massinkhal niet beschikbaar was, had de activiteitencommissie een mooi alternatief bedacht: lasergamen Maar liefst 25 personen hadden zich aangemeld, vanuit bij alle verschillende groepen van BC Mariken.

We werden mooi ontvangen bij Fun Space in Nijmegen-Noord. De organisatie had alle deelnemers willekeurig over zes verschillende teams verdeeld, van vier tot vijf personen. De teams hadden coole namen zoals Team 6, Kermit de Schieter, De l*l, Gringy, De Jedi en SpaceGun.

Om de beurt namen twee teams het tegen elkaar op. In totaal speelden we negen rondes: ieder team kwam driemaal aan de beurt. Natuurlijk was iedereen super fanatiek, net zoals op de badmintonbaan. Spelen is leuk, maar winnen is leuker.

Hoe ging zo’n wedstrijd in zijn werk? In de gameruimte had ieder team in één hoek zijn home base. Daar moest je naartoe om opnieuw levens te krijgen. Tussen deze home bases waren vele muurtjes, vaak met gaten, verhogingen en andere hoekjes om te verstoppen. Op dat speelveld konden we zeven minuten lang helemaal losgaan met schieten op elkaar.

Op een beeldscherm in de kantine konden we de spelende teams zien en via het scorebord de kills volgen. Er werd gezellig gekletst en natuurlijk was er wat te drinken met vegan hapjes erbij.

Om 22.30 uur was het laatste rondje klaar. Toen werd het tijd om de winnaar aan te wijzen: Team Space (Jeroen, Jeroen, Raf, Marco en Thijs) heeft gewonnen. Dat kon natuurlijk ook niet anders: dit team telde vijf personen, terwijl de andere teams uit vier personen bestonden.

Al met al was het een heerlijke vervanging voor de uitvalavond. Dit gaan we zeker nog een keer doen!