Voor beginners en spelers tot en met zesde divisieniveau organiseert Badminton Nederland komend voorjaar opnieuw een leuke dubbelcompetitie. De competitie, die ook zeer geschikt voor spelers van ProbeerBadminton.nu, is een laagdrempelige manier om leuke wedstrijden te spelen. Zin om mee te doen? Vorm dan een team en meld je uiterlijk zondag 8 januari aan via onderstaand formulier.

Hoe ziet een team eruit?
Een team bestaat uit minimaal drie spelers. Er zijn twee competitievormen:

  • In de gemengde dubbelcompetitie bestaat een team ten minste uit twee heren en één dame. Een wedstrijd bestaat uit één mannendubbel en twee gemengddubbels.
  • In de mannendubbelcompetitie bestaat een team uit ten minste drie heren. Zij spelen, in verschillende combinaties, drie herendubbels.

Welke niveaus zijn er?
Badminton Nederland heeft competities voor de volgende niveaus:

  • A – 6e divisie / 7e divisie / Veer 2
  • B – 8e divisie / 9e divisie / Nylon 1
  • C – Beginners / Probeerbadminton.nu

Twijfel je welk niveau geschikt voor je is? Neem dan contact op met de technische commissie.

Hoe ziet de dubbelcompetitie eruit?
De competitiepoule bestaat uit maximaal vijf teams, afkomstig van verschillende verenigingen. Zo speel je maximaal acht wedstrijden. De bond streeft ernaar om de reisafstand zo kort mogelijk te houden.

Iedere wedstrijd bestaat uit drie dubbels. De wedstrijdduur is ongeveer anderhalf uur.

Wanneer wordt de competitie gehouden?
De competitie begint op 6 februari en eindigt uiterlijk op 4 juni. In deze periode speel ongeveer één wedstrijd in de twee weken. Er wordt gespeeld op een trainings-/speelavond, al kunnen clubs onderling ook iets anders afspreken. In de planning wordt rekening gehouden met de schoolvakanties.

Hier vind je het officiële reglement voor de competitie.

Inschrijven?
De competitieleider van onze vereniging, Karen Meijer, beheert de inschrijvingen. Via onderstaand formulier kun je je tot en met zondag 8 januari aanmelden. Geef ook aan met welke spelers je een team vormt.

    Vermeld hieronder aan welke competitievorm en welk niveau je mee wilt doen. Vermeld ook als je al teamgenoten hebt gevonden.