Zondag stonden de eerste thuiswedstrijden van het seizoen op het programma. Kevin uit BC Mariken M1 vertelt hoe de Marikensfeer zijn team naar de overwinning en een voorlopige eerste plaats leidde.

Op deze zonnige nazomerse zondag stond alweer competitieronde 2 op het programma. Na een flitsende start in Doorn was het aan de mannen van BC Mariken 1 (Kevin, Mart, Wilbert en Wim) om hier een vervolg aan te geven. De Ark van Oost kleurde al gauw Marikenblauw en de sfeer zat er al vroeg goed in.

De eerste thuiswedstrijd van het seizoen begon echter zéér matig. Het ‘homefield advantage’ was (nog) niet aanwezig en het scorebord noteerde al snel 9-18. Dit was een goede wake-up call en de eerste herendubbel werd toch gewonnen in drie sets. De eindstand doet het misschien niet vermoeden, maar voor elk punt moest worden gestreden. Door de indrukwekkende prestatie van de mannencombinatie op het veld ernaast konden wij al gauw 2-0 noteren.

De singles stonden vervolgens op het programma. De tegenstander had (vermoedelijk) een tactische wissel ingezet. Of dit wijsheid was zal ik in het midden laten. Waar de andere wedstrijden redelijk eenzijdig waren, werd de single van Mart een marathonwedstrijd. Helaas trok hij aan het kortste eind, maar aan inzet geen gebrek! De singles liepen dus redelijk gesmeerd en met een comfortabele 5-1 (en voldoende zelfvertrouwen) gingen wij de laatste herendubbels in.

In de tussentijd stroomden de andere teams ook binnen en werd de Marikensfeer alleen maar beter. Laten we dit vooral met z’n allen volhouden en van de Ark van Oost een onneembare veste maken!

Terwijl de laatste voorbereidingen werden getroffen voor het eerste team, konden wij beginnen aan onze laatste wedstrijden. Mart en Wilbert wonnen hun dubbel overtuigend. Vanuit mijn ooghoek had ik zelfs een tussenstand van 15-1 mogen waarnemen. Door de vele aanmoedigingen (vanuit alle hoeken) konden Wim en ik de laatste herendubbel over de streep trekken met 21-19 met tussendoor een racketwissel.

Met een voldaan gevoel gingen wij vervolgens de kantine in. Wij zijn het er unaniem over eens: het was een geslaagde zondag met leuke rally’s, een heerlijk zonnetje en biertjes achteraf. De toon is wat ons betreft gezet en de doelstelling voor dit seizoen is helder!