Op vrijdag 18 januari vindt de volgende kantine-activiteit plaats: het BC Mariken Sjoeltoernooi! Ouderwets schijven schuiven onder het genot van het drankje. Ga weer even terug in de tijd en doe mee!

Op de avond zelf zorgt de activiteitencommissie voor verschillende sjoekbalken en – niet onbelangrijk – spelregeluitleg. Maar hier alvast een voorproefje. Iedere speler krijgt drie beurten, in sjoeljargon ‘onderbeurten’ genoemd. In die drie beurten mag hij proberen dertig stenen in een van de vier poorten (met puntwaarden 2, 3, 4 en 1) te schuiven. In de tweede en derde onderbeurt worden alleen stenen die nog niet in een poort terechtgekomen zijn opnieuw gegooid.

De puntentelling dan. Heb je in alle vier de poorten een steen? Dan krijg je geen 10, maar 20 punten. Zo kun je met dertig stenen wel 148 punten behalen – reken maar na. Lukt dat je meteen in de eerste onderbeurt? Dan krijg je twee extra bonusstenen. Zo kun je op de maximumscore van 152 uitkomen, de one-hundred-and-eighty van de sjoelsport. Heb je in twee onderbeurten alle schijven in de juiste poorten? Dan ontvang je alsnog één bonusschijf.

Dat het niet alleen in theorie, maar ook in de praktijk mogelijk is om 152 punten bij elkaar te gooien bewijst onderstaand filmpje.

Jeugd
Onze jeugdspelers zijn na afloop van hun training welkom in de kantine. Onder begeleiding kunnen zij het op de sjoelbak tegen elkaar opnemen. Ook ouders mogen meedoen!

Senioren
Voor de senioren begint het sjoeltoernooi na het vrij spelen, rond de klok van 23.00 uur.