Dit weekend werden in Almere de Nederlandse Kampioenschappen gehouden. In de afgelopen jaren deden er geregeld spelers van BC Mariken mee; dit jaar ‘vertegenwoordigde’ alleen onze trainer Vincent de Vries de club. Hij reikte in de mannenenkel tot de kwartfinale.

Naast het officiële toernooi wordt ieder jaar op zaterdag een jeugdtoernooi georganiseerd: het Nationaal Jeugdtoernooi NK Almere 2017. Er deden Mariken-spelers mee van O11 tot en met O17. De spiksplinternieuwe vlag was goed zichtbaar in de hal en markeerde het BC Mariken-plekje op de tribune. In totaal zouden we met zes zijn, alleen was Tieme helaas ziek. Floris en Raphael konden niet schitteren in hun enkels. Boris verloor zijn eerste extreem spannende enkel, maar heeft daarna goed doorgespeeld. Hij haalde de eerste prijs in de herendubbel. In de O11 deed Anissa het heel goed met een halve finale en wist Lars de eerste prijs in de herenenkel binnen te slepen. Hij heeft er hard voor gewerkt en dat werd beloond. Alle uitslagen vind je hier.

Als de kinderen zelf niet hoefden te spelen konden ze in de andere hal naar Vincent kijken. Hieronder vind je (vanaf minuut 44:05) beelden van zijn kwartfinale tegen de winnaar van vorig jaar Erik Meijs. Ook Erik kennen we nog: hij gaf anderhalf jaar geleden tijdens de Week van het Badminton een clinic aan onze jeugdleden. Helaas was hij dit jaar een maatje te groot voor Vincent.