Badminton Nederland heeft de schema’s voor de tweede seizoenshelft van de jeugdcompetitie op Toernooi.nl gepubliceerd. Vanaf volgend weekend (zaterdag 13 en zondag 14 januari) komen de zeven jeugdteams van BC Mariken weer in actie. In de komende wedstrijden staan hun naar verwachting weer veel spannende potjes te wachten.

De jeugdcompetitie verloopt aankomend seizoen anders dan we gewend zijn. Badminton Nederland heeft namelijk een nieuwe competitieopzet doorgevoerd. De bedoeling daarvan is dat kinderen meer partijen spelen en minder langs de kant zitten. Bovendien hoopt de badmintonbond de niveauverschillen te verkleinen, de tijd van een competitiewedstrijd in te korten en de reistijd te verminderen.

Het tweede deel van het seizoen noemt Badminton Nederland ‘fase 2’. Op basis van de resultaten van de eerste fase heeft de bond alle competitiepoules opnieuw ingedeeld. De betere teams zijn bij elkaar in een afdeling terechtgekomen, net als de teams die wat lager zijn geëindigd. Na afloop van het seizoen evalueert de bond de opzet.

Op Toernooi.nl staan bij iedere wedstrijd ook de datum, de aanvangstijd en de speellocatie vermeld. Het kan zijn dat sommige informatie de komende weken nog verandert. Kijk daarom altijd in de week voor een competitiewedstrijd nog even op Toernooi.nl om te zien of er nog iets gewijzigd is.

In totaal komen dit seizoen ongeveer dertig jeugdspelers in de competitie voor BC Mariken in actie. De teamindeling kun je hier terugvinden.

Heb je vragen over het vervolg van de competitie? Stuur dan een bericht naar de jeugdcommissie.