We zijn maar wat blij dat we weer mogen badmintonnen. En naar de competitiestart heeft iedereen toegeleefd. Maar dat badminton in coronatijd ook praktische moeilijkheden kent, bewijst het verslag van jeugdcommissie-voorzitter Paul.

Om 8.15 uur ging de wekker: de uitwedstrijd van BC Mariken J1 tegen BECA 2000 stond op het programma. Tussen de boterhammen door zeg ik nog dat nog niemand zich ziek gemeld heeft. Dat had ik beter niet kunnen doen…

9.00 uur, de telefoon gaat. Eén hoestende speler. En dat terwijl we om 9.15 uur bij de Jan Massinkhal hebben afgesproken. Meteen licht ik de tegenstander in dat we waarschijnlijk niet compleet zullen zijn.

Ondertussen is het halve team in actie om mogelijke invallers te bellen. De eerste drie kunnen niet. Dan blijkt dat BC Mariken J2 ook in Arnhem speelt. We hebben dus enorm geluk en het lukt nog om met een compleet team op de geplande aanvangstijd van 10.00 uur te beginnen!

Tring, de telefoon. Ook BC Mariken J4 heeft een zieke.

Hun wedstrijd staat op het punt om te beginnen. Snel schakelen en bellen naar een team dat vrij heeft. Yes, ook dit lukt en op stel en sprong wordt een extra speler naar de Ark van Oost gebracht.

Heel veel dank aan iedereen die zo vroeg op zondagmorgen al vriendelijk de telefoon heeft opgenomen en zo heeft meegedacht en meegewerkt! Ik ben benieuwd hoe de rest van dit seizoen gaat…

Het razendsnelle zoeken naar invallers was niet voor niets: BC Mariken J1 ging met een gelijkspel weg uit Arnhem. BC Mariken J2 wist zelfs te winnen, evenals BC Mariken J4.