Op vrijdag 22 december hebben we het kalenderjaar afgesloten met twee interne toernooitjes. Een gezellige avond in de Jan Massinkhal met badminton voor iedereen. Tussendoor hield de activiteitencommissie een geslaagde vrijwilligerswervingsactie: ze deelden hapjes met vrolijke vlaggetjes uit.

Ouder-kindtoernooi
Onze jeugdleden mochten vanavond allemaal een familielid meenemen. Zo verschenen vaders, moeders, broers en zussen niet op de tribune, maar in sportkleren in de zaal. Iedereen deed mee aan een korte warming-up. Daarna kon het ouder-kindtoernooi beginnen.

Per trainingsgroep werden in poulesysteem verschillende wedstrijden van steeds tien minuten gespeeld. Na een paar rondes volgde een gezamenlijke pauze. Daarin kon Esther de beste lotenverkopers voor de Grote Clubactie in het zonnetje zetten. Wie een paar loten verkocht had, kreeg een gripje of een bidon. De verkoopkampioenen gingen met een nieuw clubshirt (met naam achterop gedrukt) of met een badmintontas naar huis.

Vermeldenswaard: de Grote Clubactie leverde BC Mariken dit jaar een recordopbrengst van bijna 1600 euro op.

De prijsuitreiking na afloop in de kantine werd opgefleurd met nog meer lekkere snacks van de activiteitencommissie.

Kersttoernooi
Het kersttoernooi is bij BC Mariken al jaren een begrip. Op de laatste speelavond van het jaar geen trainingen en geen vrij spelen, maar een toernooi waarbij alle niveaus door elkaar worden gehusseld. Dat leverde veel gezelligheid op, maar ook veel spannende wedstrijden. De organisatie – een samenwerking van de recreantencommissie en Armand – zorgde namelijk iedere wedstrijdronde voor andere, afgewogen teamsamenstellingen.

Zoals een goede vrijdagavondactiviteit in de Jan Massinkhal betaamt kon de gezelligheid moeiteloos meegenomen worden naar de kantine.