Komend weekend hervatten alle badmintoncompetitie. Nog anderhalve maand strijden onze teams op verschillende niveaus om ieder punt. Hoe staan de teams er eigenlijk voor? Dat lees je in dit overzicht.

BC Mariken 1 (tussenstand) – Bram, Ilse, Kiara, Lynn, Pepijn, Roy, Stephan
Ons eerste team is in een hevige strijd tegen degradatie verwikkeld. Met nog vier wedstrijden te spelen heeft concurrent BC Ulftse één punt meer. Wanneer de teams op evenveel punten eindigen, zal het onderling resultaat uitmaken wie er uit de tweede divisie degradeert. Dat scenario kan BC Mariken 1 na de 1-7 uit-nederlaag maar beter voorkomen. BC Ulftse komt op 20 januari nog op bezoek in de Ark van Oost.

BC Mariken 2 (tussenstand) – Armand, Chloe, Luuk, Martijn, Nathalie, Rinske
BC Mariken 2 draait dit seizoen lekker. Het vierde divisie-team draait bovenin mee en is slechts drie punten verwijderd van de koppositie. Helaas heeft koploper BECA 2000 wel een wedstrijd minder gespeeld. Toch noemenswaardig: half november versloeg BC Mariken 2 BECA 2000 in eigen huis met 5-3.

BC Mariken 3 (tussenstand) – Jouke, Karen, Maarten, Mart, Yannah
Ook BC Mariken 3 draait bovenin hun competitiepoule mee. Het gat met stadsgenoot NSBC Stuban lijkt met vijftien punten echter onoverbrugbaar. Desalniettemin: een prima seizoen in de vijfde divisie!

BC Mariken 4 (tussenstand) – Boris, Hans, Karen, Lilian
In de zevende divisie staat BC Mariken 4 ruim boven de degradatiestreep, op evenveel punten als NSBC Stuban. Dat team komt op 20 januari in de Ark van Oost op bezoek: de ideale dag om weer een plekje te stijgen.

BC Mariken M1 (tussenstand) – Aart, Casper, Jorn, Merijn
Het herenteam BC Mariken 1 staat veilig in de middenmoot. Voor dit vorig jaar gepromoveerde team is dit een knappe prestatie. In de laatste vier wedstrijden treft het nog wel de bovenste twee teams. De heren moeten dus nog aan de bak.

BC Mariken M2 (tussenstand) – Chris, Jeroen, Mark, Patrick, Shoghi
Ons tweede herenteam heeft in dezelfde klasse een zwaar jaar. Toch begon het team in december steeds meer punten te pakken. Hopelijk trekken de spelers die lijn in het nieuwe kalenderjaar door.

BC Mariken J1 (tussenstand) – Evy, Ilja, Margarita, Tieme, Tijn
In de poule van BC Mariken J1 zijn de verschillen groot. Koploper BC Selby heeft maar liefst 69 punten meer dan hekkensluiter BC Groesbeek. Ons jeugdteam staat er tussenin. Een fijne bijkomstigheid: in de komende twee wedstrijden treft het de onderste twee teams.

BC Mariken J2 (tussenstand) – Anissa, Djay, Floris, Maddie, Ruben
BC Mariken J2 staat fier bovenaan. Met nog drie wedstrijden te gaan bedraagt de voorsprong op BC Zeewally veertien punten, hoewel dat team nog een wedstrijd tegoed heeft. Op 27 januari kan ons jeugdteam in het onderlinge duel met BC Zeewally officieel kampioen worden.

BC Mariken J3 (tussenstand) – Lars, Lieke, Raf, Reena, Tinka
Dit jeugdteam kwam in 2019 al in actie. Afgelopen zondag versloeg het BC Appoldro, waardoor het een plekje op de ranglijst steeg. Met nog vier wedstrijden te gaan staat BC Mariken J3 mooi in de middenmoot.

BC Mariken J4 (tussenstand) – Davin, Hanna, Kyan, Luna, Tess
Ons vierde jeugdteam strijdt om de titel ‘Best of the rest’. Koploper BC Veenendaal verloor in tien wedstrijden namelijk nog geen enkele partij. Op dit moment staat BC Mariken J4 tweede. Concurrent BVC’74 komt op 20 januari op bezoek in de Ark van Oost.

BC Mariken J5 (tussenstand) – Noëlla, Sabine, Sander, Ties
Het is de vraag of BC Mariken J5 de eerste plek in hun poule kunnen behouden, want concurrent BC Ellaar heeft twee wedstrijden minder gespeeld. Veel zal afhangen van de onderlinge confrontatie tussen beide teams op 27 januari in Elst. Maar ook een tweede plaats zou een knappe prestatie zijn!

BC Mariken J6 (tussenstand) – Freek, Hidde, Luuk
In de poule van BC Mariken J6 strijden nog vier teams om het kampioenschap. Op dit moment staan de drie concurrenten er beter voor, maar de laatste wedstrijdrondes zouden wel eens ongekend spannend kunnen worden.

BC Mariken J7 (tussenstand) – Fabio, Laura, Sasha, Semmie
Op dit moment staat BC Mariken J7 nog in de middenmoot, maar doordat andere teams minder wedstrijden gespeeld hebben kan het nog wat zakken. BC Mariken J7 speelt alleen nog op 27 januari tegen hun clubgenoten uit BC Mariken J8. Maar nu al kunnen de spelers terugkijken op een goed eerste competitieseizoen.

BC Mariken J8 (tussenstand) – Annabel, Mees en invallers
Voor BC Mariken J8 staat in dezelfde poule nu juist onderaan, maar kan in de komende wedstrijden nog gaan stijgen. Daarvoor zal het wel tegen hogere teams punten moeten pakken. Hoe dan ook: ook voor deze competitiebeginners een goed eerste seizoen!

Een overzicht van al het competitienieuws vind je hier.