In het weekend van 11 en 12 juni werd het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap georganiseerd in de steden Delft en Den Haag. Tijdens dat toernooi nemen de studentensteden het in diverse sporten tegen elkaar op om te bepalen wie zich de beste studentensportstad van 2022 mag noemen. In het badmintontoernooi kwamen BC Mariken-spelers Kiara Chin en Hanneke van Weert uit voor team Nijmegen. Hanneke doet verslag.

Het gelegenheidsteam met ook spelers van NSBC Stuban, BC Gova (Arnhem) en DKC (Den Haag) vertrok in alle vroegte op zaterdag 11 juni naar Delft. De eerste tegenstander was Groningen. De spannende strijd, met maar liefst vijf driesetters, verloren we helaas nipt met 3-5. In de middag was Leeuwarden aan de beurt. Team Nijmegen was vastberaden om nu wel de winst eruit te slepen. Het niveauverschil bleek, in Nijmeegs voordeel, erg groot en er werd dan ook eenvoudig gewonnen met 8-0.

Na deze eerste poulewedstrijden zat het badminton voor de zaterdag erop en konden we ons opmaken voor een gezellige zaterdagavond. Allereerst maakten we kennis met de slaapplekken voor de nacht, de zogenaamde ‘Kartenten’. Voor ons allen een nieuw fenomeen, maar denk aan een grote kartonnen doos waarin geslapen wordt. Tijdens het eten zochten we de badmintonners van de overige steden op en maakten we ons gezamenlijk klaar voor het grote feest van die avond.

Na een korte nacht was het op zondag tijd voor de laatste poulewedstrijd tegen Utrecht. Dit was dé bepalende wedstrijd voor die begeerde finaleplaats. Het feest was deze ochtend nog voelbaar bij de spelers van beide teams, maar desondanks was team Nijmegen de sterkere en werd er met 7-1 gewonnen. Zo mochten we ons opmaken voor de eindstrijd.

In de middag was het tijd voor de finale en mocht team Nijmegen wederom aantreden tegen team Groningen. Tijd voor een revanche! De coach van team Groningen had de opstelling iets omgegooid waardoor we allemaal weer tegen andere spelers mochten aantreden. Na een lange spannende strijd, met ook nu weer vijf driesetters en de nodige verlengingen, verloren we helaas met 2-6.

Helaas geen zege voor team Nijmegen, maar wel een mooie tweede plaats en een zeer gezellig weekend om op terug te kijken.

Met de zilveren medaille deed het Nijmeegse team het beter dan de andere sportteams uit onze stad aan de Waal. In het eindklassement eindigde Nijmegen dit jaar op plek vijf. Groningen kroonde zich tot beste studentensportstad van 2022.