Van donderdag 7 tot en met zondag 10 december vinden op sportcentrum Papendal in Arnhem kwalificatiewedstrijden voor de Europese kampioenschappen voor teams plaats. Badminton Nederland heeft onze vereniging gevraagd om bij deze wedstrijden te helpen als lijnrechters. Lijkt je dit leuk? Neem dan uiterlijk woensdag 1 november contact op met de coördinator van de bond, Ger Tabeling (gtabeling@badminton.nl, 06-40200081).

Kwalificatiewedstrijden
Bij de mannen is Nederland in de kwalificatie ingedeeld in een groep met Spanje, Hongarije en Letland. Het Nederlandse vrouwenteam neemt het op tegen Finland en Portugal.

In totaal doen aan de kwalificatiewedstrijden bij zowel de mannen als de vrouwen 28 teams mee, maar niet alle wedstrijden worden in Nederland gehouden.. Bij beide geslachten zijn de teams verdeeld over zes poules. De poulewinnaars kwalificeren zich voor het eindtoernooi in februari volgend jaar. Polen, dat dit eindtoernooi organiseert, is automatisch gekwalificeerd. Ook regerend kampioen Denemarken is al zeker van deelname.

Praktische informatie
Op de vier decemberdagen waarop de kwalificaties op Papendal gehouden worden, staan wedstrijden gepland om 11.30 en 17.00 uur. Op die tijdstippen worden steeds twee teamwedstrijden gespeeld, die ieder bestaan uit drie singels en twee dubbels.

Als vrijwilliger hoef je niet de hele tijd lijnrechter te zijn. Steeds zijn acht lijnrechters tegelijk nodig. Badminton Nederland hoopt ongeveer twaalf vrijwilligers op te trommelen, zodat je tussendoor ook pauzes hebt. Vrijwilligers krijgen van de bond een lunch of diner en een reiskostenvergoeding.