Op zondag 4 juni deed onze G-badmintongroep mee aan een leuk toernooi in Den Bosch, met zelfs deelnemers uit België.

Zondagochtend verzamelden we al om 8.45 uur om naar het Super-G-toernooi in Den Bosch te gaan. Vier spelers van de G-badmintongroep van BC Mariken gingen mee. Wat gespannen, maar met veel zin gingen we op pad. De tegenstanders waren de Maasshuttels uit Den Bosch en drie clubs uit België.

We begonnen de dag met een gezamenlijke warming up. Daarna mocht Lotte het spits af bijten: met wat hulp werd het een hele mooie eerste wedstrijd, die ze met een voorsprong heeft gewonnen. Daarna moest ze helaas wachten tot de middag om weer te kunnen spelen. We werden aangemoedigd door familie van Lotte.

Hierna mocht Clinton in actie komen. Ondanks een hoop mooie ballen en rally’s heeft hij het toch niet kunnen winnen.

Vervolgens kon Kelly de baan op. Ze had veel zin om in actie te komen, maar vond het wel spannend. In het begin was dit ook te merken, maar eenmaal bezig kwamen er een hoop mooie ballen.

Ondertussen was Bo ook aan het spelen op de andere baan. Hij speelde erg lekker en won meteen zijn eerste wedstrijd. Daarna hebben we lekker geluncht, wat fijn geregeld was door de organisatie. Toen kwam opeens als grote verassing mascotte super GoGo op bezoek. Dat was pas leuk!

Ondertussen werd even de stand opgemaakt van de poules. Wat bleek: BC Mariken maakte kans op twee gouden medailles en twee bronzen medailles.

De laatste potjes werden hierna gespeeld en toen de grote finales. Lotte mocht tegen de winnaar van de poule boven haar. Het werd een spannende finale waarin de tegenstander ondanks Lotte haar goede verdediging toch de winnende hand had. Maar niet getreurd we gingen naar huis met een gouden medaille voor Bo een zilveren voor Lotte en Clinton en Kelly beiden een bronzen medaille.

Al met al was het een hele leuke gezellige dag. We kijken uit naar volgend jaar!