Afgelopen vrijdag heeft de G-badmintongroep van BC Mariken de Nijmeegse Sportinitiatiefprijs 2018 gewonnen. In een kolkende Jan Massinkhal werden onze vrijwilligers en spelers naar voren geroepen. Aan de prijs zijn een oorkonde, een juryrapport en een geldbedrag verbonden. Maar vooral vormt de prijs een enorme erkenning voor het vele werk dat iedereen de afgelopen twee jaar heeft verzet.

Begin februari maakte de Gemeente Nijmegen bekend dat onze G-badmintongroep genomineerd was. Een maand lang kon er op internet gestemd worden op ons, op een tennisvereniging die jongeren met een Wajong-uitkering begeleid en op een wielreninitiatief uit de regio. Op maandag 4 maart sloten de polls en beraadde een jury zich over de uitslag.

Tijdens een vrolijke show op de Avond van de Nijmeegse Sport klonken tot onze grote verrassing de woorden ‘…en de winnaars is… de G-badmintongroep van BC Mariken!’ Onder een regen van gouden slierten en opzwepende muziek mocht de G-badmintongroep naar voren komen. De begeleiders en een aantal leden hebben we de prijzen in ontvangst genomen.

We zijn verrukt en verrast met het mooie juryrapport, een Marikenbeeldje, de oorkonde en het mooie geldbedrag van €500. Natuurlijk willen we iedereen die een stem op ons initiatief hebben uitgebracht van harte bedanken. Ook de organisaties die in ons initiatief geloofden en en ons (geldelijk) hebben gesteund zijn we zeer erkentelijk.

Het juryrapport vind je hier.