Van donderdag 7 tot en met zondag 10 december vinden op sportcentrum Papendal in Arnhem kwalificatiewedstrijden voor de Europese kampioenschappen voor teams plaats. Het mannenteam en het vrouwenteam van de Nederlandse selectie proberen zich tijdens dit evenement te kwalificeren voor het EK dat begin volgend jaar in Polen plaatsvindt.

Jeugduitje op vrijdag 8 december
Op vrijdag 8 december spelen de Nederlandse mannen om 17.00 uur een wedstrijd tegen Hongarije. Voor jeugdspelers organiseert onze jeugdcommissie (JC) deze dag een tripje naar Arnhem om onze topspelers aan te moedigen. Wil jij mee naar dit evenement? Stuur dan een bericht naar de JC.

De Jan Massinkhal is deze avond niet voor onze vereniging beschikbaar. Er zijn wel jeugdtrainingen in Sporthal de Spil. Afhankelijk van de inschrijvingen gaat de jeugdcommissie daar iets voor verzinnen.

Voor het vervoer naar Arnhem heeft de JC een paar plekjes vrij in de auto. Als ouders van jeugdleden willen rijden, is dat ook van harte welkom! Als je plekjes beschikbaar hebt, kun je dit doorgeven aan de JC.

Ook andere wedstrijden een bezoekje waard
Bij de mannen is Nederland in de kwalificatie ingedeeld in een groep met Spanje, Hongarije en Letland. Het Nederlandse vrouwenteam neemt het op tegen Finland en Portugal. De poulewinnaars kwalificeren zich voor het eindtoernooi in februari volgend jaar.

Voor alle leden van onze vereniging zijn deze kwalificatiewedstrijden uiteraard een leuke gelegenheid om dicht bij Nijmegen topbadminton te aanschouwen. We moedigen iedereen aan om in Arnhem te gaan kijken. Nodig bijvoorbeeld je teamgenoten of trainingsmaatjes uit om samen te gaan kijken.

Het volledige programma van alle kwalificatiewedstrijden in Arnhem vind je hier.