In de aanloop naar het nieuwe badmintonseizoen blikken we met ieder seniorenteam vooruit op de competitie. Vandaag een team uit de zesde divisie: BC Mariken 8. We spreken met Mark over het aankomende seizoen van hem en zijn teamgenoten Jeroen, Luuk, Isis, Lieke en Tinka.


Heb je zin in het nieuwe competitieseizoen?
‘Zeker! En ik kan denk ik wel zeggen dat iedereen uit ons nieuw geformeerde team enthousiast is. We hebben al een aantal keer samen getraind en ik merk dat er een goede vibe is.

‘Met Luuk, Lieke en Tinka hebben we drie spelers die van de jeugd overkomen in ons team. Voor hen is er veel nieuw. Dat is best spannend soms. Maar zij zeggen ook letterlijk dat dit het gaafste seizoen ooit gaat worden.’

Jeroen en jij zijn de nestoren van het team.
‘Nou, ikzelf met name. Jeroen is ook nog geen 30. Ik ben met 50 jaar de echte nestor. Eigenlijk vind ik dat wel leuk. Ik heb twee kinderen die ouder zijn dan de helft van de spelers in dit team. Maar volgens mij kan ik beter overweg met jongere mensen dan met oudere.’

En wat denk je dat de jonge garde ervan vindt?
‘Ik hoor enthousiaste geluiden. In onze groepsapp hebben we al dingen kortgesloten. De sfeer is gewoon goed.

‘Wat wel grappig is: Isis is gewend om een van de jongste spelers te zijn, maar behoort nu tot de oudere. Zij heeft daardoor ineens een andere rol binnen het team. Dat vindt ze ook wel leuk, volgens mij. Ze doet het in ieder geval heel goed.’

Welke opstelling hebben jullie voor ogen?
‘Ja, we hebben iets voor ogen, al moeten we nog uitvogelen welke combinaties het beste werken. We zijn met zes spelers, dus we kunnen keuzes maken. We gaan gewoon kijken hoe het uitpakt. Anders wisselen we weer door.

‘In het begin worden de dubbels in ieder geval gespeeld door Jeroen en Luuk en door Lieke en Tinka. De damesenkels worden gespeeld door Isis en Lieke, de herenenkels door Jeroen en mijzelf. En de mixen door Luuk en Isis en door Tinka en mij.’

Jullie beginnen met drie thuiswedstrijden in Sporthal de Boog. Een voordeeltje?
‘Op zich wel, denk ik. Ik weet niet of het een groot voordeel is, maar het scheelt dat we de zaal kennen. Ik kan me voorstellen dat dat voor de jeugdspelers die voor het eerst seniorencompetitie spelen makkelijker is.’

Pas in november wacht de eerste uitwedstrijd. Jullie treffen allemaal tegenstanders uit Noord-Brabant en Limburg.
‘Ja… We zijn last minute gewisseld van poule. Dat is wel jammer, vooral vanwege de afstanden. We zaten in een prettige poule met teams uit de buurt. Het meest dramatische is nu een uitwedstrijd op zondagochtend om 9.00 uur in het Limburgse Reuver, op anderhalf uur rijden. Maar goed, het is wat het is. Gelukkig hebben drie van ons een rijbewijs.’

Hoe schat je jullie kansen in de zesde divisie in?
‘Pfoe, ik heb geen idee. Voor veel van ons is dit competitieniveau sowieso een grote overstap. Onze juniorenspelers gaan voor het eerst bij de senioren spelen. Jeroen en ik moeten speelden vorig jaar herencompetitie: wij moeten wennen aan de gemengd dubbels. Bovendien schakelen we over van nylon naar veren shuttles. Een aardig rijtje veranderingen, dus.’

Tot slot, wanneer is het seizoen voor jou geslaagd?
‘Op het moment dat we als team straks terugkijken op leuke wedstrijden met elkaar. Misschien winnen we niet alles, maar ik hoop dat we straks allemaal hebben gedaan wat we konden doen.’

Klik hier voor de competitiepoule van BC Mariken 8, met alle wedstrijden en uitslagen.