De Dutch Open, het grootste internationale badmintontoernooi in Nederland, vindt vanaf komend najaar niet in Almere, maar in Den Bosch plaats. Dat heeft de toernooiorganisatie onlangs bekendgemaakt. Voor ons betekent de verhuizing goed nieuws: vanuit Nijmegen is het toernooi straks nog maar drie kwartier rijden, in plaats van anderhalf uur.

De wedstrijden gaan gespeeld worden in de Maaspoort, een grote sporthal in Den Bosch. Volgend jaar vindt de 74ste editie van de Dutch Open plaats. De wedstrijden staan gepland van 11 tot en met 15 oktober.

De Dutch Open blijft waarschijnlijk voor langere tijd in de buurt van Nijmegen. Ook de Dutch Open van 2024 wordt in Den Bosch gehouden. Daarnaast hebben de toernooiorganisatie en de gemeente de intentie uitgesproken om het toernooi ook in 2025 en 2026 in de Maaspoort te organiseren.

De Maaspoort in Den Bosch is voor de badmintonwereld geen onbekende locatie. In 2006 werd het Europees Kampioenschap er gehouden. De afgelopen jaren heeft ook de finale van de Eredivisie er meermaals plaatsgevonden.

Op de Dutch Open nemen de beste spelers van ons land het op tegen de subtop van de wereld. Soms doen er ook spelers uit de mondiale top 10 mee. Bij de laatste editie van afgelopen oktober vielen twee Nederlandse koppels in de prijzen: Robin Tabeling en Selena Piek wonnen het gemengddubbel, Debora Jille en Cheryl Seinen de damesdubbel.