Komende dinsdag maakt de technische commissie (TC) de indeling voor de seniorenteams voor het competitieseizoen 2019-2020 bekend. Rond 21.45 uur, dus na de trainingen, is er in Vergaderzaal 1 in de Jan Massinkhal een presentatie. Na afloop wordt de indeling per e-mail verstuurd naar alle spelers die zich aangemeld hebben. Eind augustus verschijnt de indeling vervolgens ook op de website.

In het seizoen 2019-2020 komen zeven BC Mariken-teams in actie. Ons eerste team komt net als vorig seizoen uit in de tweede divisie, het derde niveau in Nederland. Leuk is dat we dit jaar een extra achtste divisieteam krijgen. Twee van de zeven teams komen uit in de herencompetitie.

Om tot de indeling te komen heeft de commissie de volgende

  1. Allereerst wordt iedere jeugdspeler geplaatst in een team op een niveau waarin hij of zij zich goed kan ontwikkelen. Over dit niveau wordt overlegd met de hoofdtrainer en de trainer van de desbetreffende jeugdspeler. We beschouwen de spelers onder de twintig jaar als jeugdspelers. Als peildatum nemen we 1 september 2019.
  2. We vragen iedere seniorentrainer een inschatting te maken van het niveau van zijn spelers die zich aangemeld hebben voor de competitie.
  3. We bepalen het niveau van de seniorenspelers aan de hand van het trainersadvies en resultaten uit het afgelopen competitieseizoen. Eventueel bekijken we andere resultaten, bijvoorbeeld uit eerdere competitieseizoenen.
  4. We bekijken de inzet en de opkomst op de trainingen. Als we hierover vragen hebben bespreken we dit met de desbetreffende speler en zijn trainer. Hierbij geldt: opkomst is voldoende of onvoldoende. We maken geen rangschikking op basis van opkomst.
  5. We houden rekening met de individuele voorkeuren van een speler voor het aantal heren/dames in een team en voor het spelen in een gemengd team of in een herenteam.
  6. Als een speler in het vorige seizoen concessies heeft moeten doen op zijn competitieniveau bij punt 3, proberen we dat dit seizoen te compenseren.
  7. We houden rekening met de individuele voorkeuren van een speler voor zijn teamgenoten.
  8. Als bovenstaande criteria geen uitsluitsel geven krijgt een competitiespeler uit het afgelopen jaar voorrang boven een speler die zich nieuw heeft aangemeld voor de competitie.

Als je na de presentatie wilt reageren kun je altijd een TC-lid (Bram, Karen, Clark of Stephan) aanspreken. Je kunt de commissie ook een berichtje sturen via de contact-pagina.