In het voorjaar vindt opnieuw de VANDEKOLK Hypotheken Cup plaats. Doorgaans doet BC Mariken met een of twee teams mee aan dit door de badmintonbond georganiseerde bekertoernooi. Lijkt het je leuk om ook te spelen? Lees dan snel verder en meld je uiterlijk vrijdag 13 januari aan.

Voor wie?
Het bekertoernooi is een teamtoernooi. Alle teams uit de vijfde divisie of hoger kunnen zich hiervoor aanmelden. Een team moet bestaan uit minstens twee heren en twee dames.

Hoe ziet een bekerwedstrijd eruit?
Tijdens een bekerwedstrijd worden vijf partijen gespeeld: een herendubbel, een damesdubbel, een herenenkel, een damesenkel en tot slot een gemengddubbel. Wie drie van deze partijen wint, wint de hele wedstrijd.

Hoe is het bekertoernooi opgezet?
Het toernooi is opgezet in verschillende rondes. Teams uit hogere divisies stromen pas later in:

  • In week 8, 9 en 10 (20 februari-12 maart) wordt eerst een poulesysteem afgewerkt voor teams uit de vierde en vijfde divisie. Zij spelen twee of drie wedstrijden.
  • De poulewinnaars stromen door naar de tweede ronde, die in week 12 (20-26 maart) wordt gespeeld. Nu stromen ook de derde divisieteams in. Vanaf deze ronde zijn alle wedstrijden knock-out.
  • De derde ronde (week 14, 3-9 april) is voor de winnaars en de teams uit de tweede divisie.
  • In de vierde ronde (week 16, 17-23 april) stromen ook de eerste en eredivisieteams in.
  • De vijfde en laatste kwalificatieronde vindt plaats in week 18 (1-7 mei).
  • De acht overgebleven teams gaan door naar de finaledag op zaterdag 20 mei in Den Haag.

Op welke dagen worden de wedstrijden gespeeld?
Het thuisspelende team mag kiezen op welke dag de wedstrijd wordt gespeeld. Het team dat tijdens de competitie in de laagste divisie uitkwam, speelt thuis.

Op maandag tot en met vrijdag mogen wedstrijden tussen 19.00 en 20.00 uur beginnen. Op zaterdag is de aanvangstijd niet later dan 19.00 uur, op zondag niet later dan 14.00 uur. Bij de loting van de eerste ronde wordt rekening gehouden met reisafstanden.

Klik hier voor het bondsreglement van de VANDEKOLK Hypotheken Cup.

Hoe meld ik me aan?
Je kunt je tot vrijdag 13 januari aanmelden via dit formulier. Moedig ook je teamgenoten aan om mee te doen!

Heb je nog meer vragen? Dan kun je terecht bij TC-lid Nathalie Bruijsten of een ander lid uit de commissie.