Afgelopen dinsdag 31 maart heeft de Nederlandse regering de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus Covid-19 tegen te gaan verlengd tot in ieder geval dinsdag 28 april.

BC Mariken houdt zich vanzelfsprekend aan deze maatregelen. Alle trainingen en vrij speelmomenten tot in ieder geval 28 april worden afgelast.

Op een extra vergadering heeft het bestuur van Badminton Nederland daarnaast besloten alle toernooien en competities voor dit seizoen niet meer uit te spelen. Meer informatie over dit besluit vind je hier.

Het bestuur volgt de ontwikkelingen op de voet. Te zijner tijd wordt bekeken of er dit seizoen nog gebadmintond kan worden en of de ALV van 13 mei door kan gaan.

Meer informatie vind je op de website van het RIVM de Rijksoverheid en het NOC*NSF. Voor vragen of opmerkingen kun je je via de contact-pagina richten tot het bestuur.

NB: Aanvankelijk had het bestuur besloten alle BC Mariken-activiteiten tot in ieder geval 1 juni af te gelasten. Dit bleek een onjuiste interpretatie van de regels.

 

Update maandag 23 maart 2020:

Vanavond heeft de Nederlandse regering aanvullende maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus Covid-19 tegen te gaan.

BC Mariken houdt zich vanzelfsprekend aan deze maatregelen. Alle trainingen en vrij speelmomenten tot in ieder geval 1 juni worden afgelast.

Het BC Mariken Seniorentoernooi van zaterdag 28 maart en het BC Mariken Juniorentoernooi van zaterdag 18 april gaan niet door. Het invitatietoernooi van vrijdag 29 mei is afgelast. Ook de recreantencompetitie met clubs uit de regio is voorlopig van de baan.

Het bestuur beraadt zich ondertussen over de algemene ledenvergadering die gepland stond op woensdag 13 mei. De vergadering zal in ieder geval niet in de gebruikelijke vorm doorgaan. Het bestuur kijkt eveneens naar een eventuele restitutie van een deel van de contributie. Op dit moment moet eerst in kaart gebracht worden wat de financiële gevolgen van het coronoavirus zijn voor BC Mariken.

 

Bericht donderdag 12 maart:

Vanmiddag heeft de Nederlandse regering nieuwe maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus Covid-19 tegen te gaan. De overkoepelende sportorganisatie NOC*NSF adviseert om alle sportevenementen af te gelasten. Het kabinet heeft daarnaast opgeroepen sociale contacten in het algemeen sterk te verminderen. Badminton Nederland heeft opgeroepen clubbijeenkomsten zoals toernooien en trainingen af te gelasten.

BC Mariken geeft aan deze oproep gehoor. Alle trainingen en vrij speelmomenten tot in ieder geval 6 april worden afgelast.

Ook het BC Mariken Seniorentoernooi van zaterdag 28 maart gaat niet door. Het jeugduitje en de seniorenactiviteit van vrijdag 13 maart zijn eveneens afgelast.