Op een verregende zondag kun je maar beter een binnensport beoefenen. Vandaag gingen onze competitieteams het land in voor de eerste uitwedstrijden van het badminton. Met wisselend succes: vier overwinningen, twee gelijkspelen en vijf nederlagen.

BC Mariken 1 dolf in Tiel het onderspit. Het team speelde wederom met invalster Nancy, die dit keer echter niet wist te winnen. De twee punten die wel binnengesleept werden kwamen uit de herendubbel van Stephan en Pepijn en de herenenkel van Pepijn.

BC Mariken 2 had het lastig op bezoek bij BC United uit Venlo. Na maar liefst vijf spannende driesetters eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. BC Mariken 3 won op bezoek bij BC Druten voor de tweede keer op rij. Ook de heren van BC Mariken M1 wonnen hun tweede wedstrijd en doen bovenin hun poule mee.

Het jeugdteam BC Mariken J2 had geen enkele moeite met hun tegenstanders uit Barneveld en tekende voor zijn tweede 8-0 overwinning dit seizoen. Ook J4 won overtuigend met 7-1, na eerst een autorit van anderhalf uur naar Swifterbant.

De gedetailleerde wedstrijduitslagen vind je hier (BC Mariken 1-4) en hier (BC Mariken M1-2, J1-8). Volgend weekend gaat de competitie verder. Dan spelen alle veertien teams thuis in de Ark van Oost!