Afgelopen zondag kwamen de competitieteams van BC Mariken in de Ark van Oost voor het eerst in actie. Met maar liefst elf teams was het gezellig druk in de hal. Aan het eind van de dag bleek de competitiestart onze vereniging zes overwinningen, een gelijkspel en vier nederlagen opgeleverd te hebben.

BC Mariken 1 begon gehavend aan het seizoen. Lynns knie stond het nog niet toe om al te badmintonnen en het vinden van een invaller was lastig. Nancy was wel bereid een gemengd dubbel te spelen, maar de damesdubbel en een damessingel moesten worden opgegeven. Met een einduitslag van 4-4 was het team dan ook behoorlijk opgelucht. Nancy won haar mix met Stephan knap in twee sets. Bram speelde de meest spectaculaire partij: na in de tweede game vier matchpoints weggewerkt te hebben won hij de derde game met 21-19, wederom na een flinke achterstand.

Bij BC Mariken 2 was Nathalie de most valuable player van de week. Met haar drie winstpartijen leidde ze het team naar een 5-3 overwinning. Daarnaast verdient Karen absoluut een vermelding. Zij speelde zowel in team 3 als in team 4 en won meer dan de helft van haar partijen. BC Mariken M1 won overtuigend met 8-0.

Bij de jeugdteams begonnen met name J2 en J5 overtuigend. Zij verloren beide geen enkele wedstrijd. Anissa kreeg het zelfs voor elkaar in haar singel een set met 21-0 te winnen.

De gedetailleerde wedstrijduitslagen vind je hier (BC Mariken 1-4) en hier (BC Mariken M1-2, J1-8).