Nu de herfstvakantie achter de rug is, maken we ons weer op voor het vervolg van de competitie. We zijn op ongeveer eenderde: de meeste teams hebben vier of vijf competitiewedstrijden achter de rug. Een goed moment om de stand op te maken.

Koplopers en hoogvliegers
BC Mariken 3 (Chloe, Johannes, Jouke, Lara, Mart) en J5 (Davin, Hannah, Sabina, Sasha, Tess) staan in hun competitiepoules fier bovenaan. Beide teams verzamelden in de eerste 4 wedstrijden 23 punten. Bovendien hebben allebei de teams op hun directe concurrent een voorsprong van 5 punten. Voor team 3 wordt vooral 5 december spannend: dan komt rivaal BC De IJssel op bezoek in de Ark van Oost. J5 ontvangt een week later zijn naaste belager.

BC Mariken J3 (Lars, Lieke, Luuk, Noëlla, Ties, Tinka) voert eveneens met een voorsprong van 5 punten de ranglijst aan. Daarbij moet wel worden aangemerkt dat concurrent BC Gova nog een wedstrijd te goed heeft. Desalniettemin zijn onze jeugdspelers bezig aan een mooi seizoen!

Ook BC Mariken 2 (Bram, Hanneke, Lynn, Martijn, Thijs, Yannah) staat bovenaan, maar het team moet die koppositie delen met BC Amersfoort en BC Smashing. Die laatste vereniging heeft een wedstrijd meer gespeeld. In de komende twee speelronden gaat team 2 bij beide clubs op bezoek.

Dan zijn er nog een hoop teams die tot de top van hun competitiepoules behoren, maar de hoogste plek nog niet bezetten. BC Mariken 5 (Jorn, Koen, Manon, Michelle) kunnen het enige team boven hen wel zowat ruiken. NSBC Stuban, de club waar Koen, Manon en Michelle vorig seizoen zelf nog speelden, heeft een voorsprong van 5 punten, maar ook een wedstrijd meer gespeeld. Bovendien versloeg BC Mariken 5 de Stubanezen deze competitie al.

Team M1 (Kevin, Maarten, Wilbert, Wim) staat met 2 punten achterstand op de tweede plaats, evenals J9 (Aniek, Eef, Jaquin, Leon, Penelle, Rense). Het oudste jeugdteam J1 (Floris, Maddie, Raf, Reena) moet 6 punten zien goed te maken op het team boven hen. BC Mariken 6 (Frank, Irene, Isis, Tijn) staat eveneens tweede, maar met een achterstand van 8 punten.

Stabiele middenmoters
BC Mariken 7 (Bas, Douwe, Jeannette, Sanne, Stephan) staat op plek 4 van de 7: precies in het midden van de competitiepoule. Omdat de onderste teams twee wedstrijden minder gespeeld hebben, zou team 7 nog iets kunnen zakken. Daar staat tegenover dat het de twee wedstrijden tegen de koploper al achter de rug heeft.

Ook BC Mariken M2 (Jeroen, Mark, Mark, Shoghi) heeft precies evenveel teams boven als onder zich. Maar met gelijke spelen tegen de twee hoogst geklasseerde tegenstanders, mag het team zijn blik voorzichtig omhoog richten.

BC Mariken J2 (Boris, David, Tieme, Margarita) boekte tot nu toe een overwinning, een gelijkspel en twee nederlagen. Daarmee draait het team in de middenmoot mee. BC Mariken J6 (Annabel, Ben, Lotte, Mees) noteerde soortgelijke resultaten.

Team J7 (Aminah, Annika, Tijl, Yannick) en J8 (Fleur, Jasmine, Lucas, Silvijn, Wen) komen in dezelfde competitiepoule uit. Beide teams verloren tweemaal van sterkere tegenstanders. Maar de onderlinge ontmoeting waarmee het seizoen van start ging was razend spannend: maar liefst vier van de acht partijen eindigde in een driesetter. Uiteindelijk was J7 net wat gelukkiger: 5-3.

In de buurt van de rode lantaarn
BC Mariken 4 (Bart, Hans, Karen, Lilian, Monique) bungelt met 12 punten uit 4 wedstrijden tussen de middenmoot en de degradatieplekken in. Het kan vooralsnog alle kanten op: de achterstand op de nummer drie is 5 punten, de voorsprong op de hekkensluiter 4.

Team J4 (Adriaan, Bente, Floor, Luuk, Sander) won in zijn eerste 4 wedstrijden 6 potjes. Over twee weken zouden daar zomaar een heleboel mooie overwinningen bij kunnen komen: dan komt het als laatste geklasseerde BC Druten naar de Ark van Oost.

BC Mariken 1 (Helena, Kiara, Nathalie, Pepijn, Roy, Stephan) wacht dit seizoen de lastige klus zich te handhaven in de eerste divisie, het op een na hoogste niveau van Nederland. In de eerste 6 wedstrijden werd nog niet gewonnen, maar wel tweemaal gelijkgespeeld. Momenteel staat het team 3 punten onder de degradatiestreep. Maar het seizoen is nog lang.

Tot aan de jaarwisseling spleen onze teams in totaal nog 75 wedstrijden. In januari en februari worden de competities vervolgens beslist. Hier vind je alle tussenstanden in de seniorencompetitie op een rij, hier in de juniorencompetitie. Alle spelers, veel succes de komende tijd!