Zaterdag 7 april zijn zes jeugdspelers en drie coaches van BC Mariken in actie gekomen op het 8e Arnhem Open Jeugd Toernooi BNL. Dit toernooi, georganiseerd door Badminton Nederland, is bedoeld voor beginnende tot meer ervaren, al competitie spelende jeugd. In de spelersgroep van onze vereniging was dat ook te merken: sommige spelers deden mee voor de prijzen, voor andere was het hun eerste toernooi.

De eerste wedstrijden werden al om 8.30 uur ’s ochtends gespeeld, de laatste pas ver na etenstijd. Een lange dag dus, maar wel een leuke. Hoewel het buiten schitterend weer was, vermaakten de kinderen zich binnen goed. Sommige wedstrijden waren erg spannend. Zo verloor Anissa haar laatste poulewedstrijd met maar een paar punten verschil. Voor Joshua was het zijn eerste toernooi. Vol goede moed bleef hij in iedere wedstrijd proberen punten te maken. Noëlla, al meer ervaren met toernooien, speelde ook een paar mooie wedstrijden.

Lars won zijn singel vrij gemakkelijk. In de dubbel met Tess ging het moeizamer. Na hun eerste dubbel verloren te hebben, namen ze knap revanche in hun tweede wedstrijd. In die wedstrijd was hun tegenstander aanvankelijk sterker, maar ze knokten zich samen terug. Jammer genoeg was het net niet genoeg voor een beker.

Maddie wist met haar partner in de damesdubbel wel een prijs te winnen. In een poule van vijf eindigden zij op de eerste plaats. In de laatste poulewedstrijd ging het moeizaam; die verloren ze in drie sets. Gelukkig hadden ze in de andere wedstrijden zo ruim gewonnen dat ze toch bovenaan eindigden.

Om de pupillen te begeleiden en de ouders te ontzien had BC Mariken drie coaches meegestuurd: Pepijn, Yannah en Boris. Samen zorgden zij ervoor dat ieder kind nuttige tips kreeg.

Aan het eind van de dag ging BC Mariken dus ging met drie eerste prijzen naar huis:

  • Herenenkel O11: Lars
  • Damesdubbel O13, categorie 1: Anissa met Sterre (BC Ellaar)
  • Damesdubbel o13, categorie 2: Maddie met Mandy (BC Netwerk)

Alle uitslagen van het toernooi vind je hier. Meer foto’s zijn te vinden op de Media-pagina.