Dit seizoen houden we de clubkampioenschappen drie maanden eerder. Op vrijdag 7, 14 en 21 februari gaan we onderling de strijd aan. Wie mag zich een jaar lang clubkampioen noemen? Door het Zwitsers laddersysteem blijft iedereen tot het laatst meedoen!

In het Zwitsers laddersysteem zitten alle deelnemers in een grote poule. Na iedere speelronde wordt een tussenstand opgemaakt. In de volgende ronde speelt de nummer 1 tegen de nummer 2, de nummer 3 tegen de nummer 4, enzovoort. We voorkomen wel dat je twee keer tegen dezelfde tegenstander speelt.

Door dit systeem valt er niemand af: ook als je verliest blijf je wedstrijden spelen. Bovendien speel je zo veel mogelijk tegen gelijkwaardige tegenstanders. Dat leidt tot de spannendste partijen!

Senioren

De clubkampioenschappen voor de seniorenleden zijn bedoeld voor iedereen: de recreanten tot en met de spelers van team 1. Hoe meer spelers zich inschrijven, hoe leuker de verschillende toernooionderdelen worden. Net als tijdens bijvoorbeeld het Kersttoernooi vervalt het reguliere vrij spelen.

In vijf verschillende onderdelen bepalen we wie zich een jaar lang clubkampioen van BC Mariken mag noemen: herenenkel, damesenkel, herendubbel, damesdubbel en gemengd dubbel. Van elk onderdeel zijn er twee niveaus:

  • veren shuttles: voor degenen die trainen en/of competitie spelen met veren shuttles
  • nylon shuttles: voor alle overige spelers.

Deelname is gratis, maar je wordt wel geacht om zelf shuttles mee te nemen. Je kunt je voor ieder onderdeel apart aanmelden. Wanneer je een avond niet kan, is dat dus geen probleem. Als je geen partner voor de dubbels hebt, kun je dat aangeven. Dan proberen wij je aan iemand te koppelen. Het programma:

  • vrijdag 7 februari, 20.30-23.00 uur: heren- en damesdubbel (aanmeldformulier)
  • vrijdag 14 februari, 20.30-23.00 uur: gemengd dubbel op Valentijnsdag (aanmeldformulier)
  • vrijdag 21 februari, 20.30-23.00 uur: heren- en damesenkel (aanmeldformulier)

Junioren

De jeugdclubkampioenschappen zijn voor alle jeugdleden van onze vereniging. Dus ook als je nog maar net lid bent of niet op vrijdag traint: doe mee! Het gaat om de gezelligheid en maar een beetje om de prijzen! Er zijn op deze avonden geen trainingen. We zorgen ervoor dat iedereen kan blijven spelen, ook als je een partijtje verliest.

Het programma:

Als je bij het enkeltoernooi maar één dag kunt, kun je wel spelen, maar niet meedoen om de prijzen.

Opgeven kan via deze link. Als je dit nog nooit gedaan hebt, kun je hier meteen een account aanmaken. Hiervoor heb je je bondsnummer nodig. Dat heb je per e-mail gekregen toen je lid werd van onze vereniging. Bij de vraag ‘Speelsterkte’ vul je 11 in. Mocht het niet lukken, neem dan contact op met de jeugdcommissie.