Beste Marikenezen,

Aan het eind van de zomervakantie – voor mij soms vol badminton, maar dit jaar juist nagenoeg zonder – krijg ik altijd een sterk verlangen naar de eerste speelavonden in de Jan Massinkhal. Komende dinsdag zijn onze achttien banen weer gevuld met badmintonners van jong tot oud. De enthousiaste spelers van de Triangel-groep gaan beginnen, net als de recreantengroep in de Zwaluwhal. Over precies een maand start ook de competitie. Goed nieuws: we spelen komend seizoen opnieuw met al onze competitieteams tegelijkertijd thuis. Dat de Ark van Oost een onneembare vesting mag worden voor onze tegenstanders!

Voor het bestuur en de commissies is de seizoensstart ieder jaar een flinke puzzel. In de zomer zien we elkaar minder en komt het vrijwilligerswerk op een lager pitje te staan. Maar voor de eerste training moet wel de zaalhuur geregeld zijn, het trainerskorps compleet en de trainingsgroepen ingedeeld. En uiteindelijk moeten we alles mooi en op tijd aan alle leden communiceren. Dit jaar zijn we daarmee niet aan de vroege kant, maar ik hoop dat we het goed maken door alle nuttige informatie nog duidelijker dan voorgaande seizoenen voor jullie op een rij gezet te hebben.

Mijn medebestuursleden en ik komen aanstaande maandag voor het eerst weer bij elkaar. In de vergadering hebben we veel tijd ingeruimd om samen na te denken over onze plannen voor het komend seizoen. Ons mikpunt is de in het voorjaar geformuleerde visie. Het beleidsplan voor het komend seizoen geeft de richting. Nu gaan we met concrete ideeën een route zoeken. Bijvoorbeeld: de opvang voor nieuwe leden verbeteren; een extra training voor gemotiveerde jeugd aanbieden en voor meer menging bij de seniorenspelers zoeken.

Een ding vind ik daarbij heel belangrijk: alle leden moeten weten wie er in het bestuur zitten. En wel om de volgende reden: alleen als jullie weten bij wie jullie terecht kunnen met een vraag, opmerking, klacht of compliment kunnen wij – het bestuur – de vereniging aanvoeren. Schroom nooit een van ons aan te spreken. Het maakt ons vrijwilligerswerk juist leuk.

boven: Paul Bruin, Hans Offereins, Pepijn de Lange, Paul Deneer; onder: Bram Meijer, Jouke Verbree

 

Hoe gaan we met z’n allen – leden, ouders en andere betrokkenen – van het seizoen 2019-2020 weer een fantastisch seizoen maken? Door elkaar veel op te zoeken, geloof ik. Het verenigingsleven maakt badminton bij BC Mariken leuk. Lachen om een al te gelukkig gescoord punt, iemand een complimentje geven voor zijn inzet of eens vragen hoe het echt met iemand gaat. Het onderling contact, dat maakt onze vereniging hecht en sterk.

Ik word al vrolijk bij de gedachte dat straks een jeugdlid me vrolijk begroet bij de schuifdeuren van de sporthalingang: ‘Hoi Pepijn!’ Uren later wandel ik pratend met een recreant-lid moe maar voldaan weer naar buiten.

Ik kijk erg uit naar de vrijdagavonden, die in het komend seizoen nog meer clubavonden zullen worden. De jeugdcommissie en -trainers blijven druk bezig om alle kinderen – ongeacht niveau of leeftijd – leuke en leerzame trainingen aan te bieden. En onze seniorenspelers kunnen vanaf 21.00 uur spelen met wie ze maar willen. Ik hoop dat de verschillende spelersgroepen veel gaan mengen – ik hoop het echt en denk dat het gaat lukken.

Tot snel op de badmintonbaan.

Sportieve groet,
Pepijn de Lange
voorzitter BC Mariken

Wil je reageren? Dat kan via onderstaand formulier. Eerdere afleveringen van Beste Marikenezen vind je hier.

Fout: Contact formulier niet gevonden.