Na een onverwachte promotie draait BC Mariken 4 de eerste wedstrijden van dit seizoen keurig mee in de middenmoot draait in de vierde divisie. Vorige week ging het team van Wilbert, Jouke, Maaike, Alexandra en Vicky met invallers in eigen huis met 2-6 onderuit tegen BC Smashing. Afgelopen zondag konden de spelers zich op bezoek bij BV Houten revancheren. Het team doet verslag.

De eerste paar wedstrijden van het seizoen zijn gespeeld en we staan op een mooie plek in het midden van de poule. Vandaag gaan we ons best doen om daar wat puntjes bij te sprokkelen!

Na een klein uurtje rijden mogen we aantreden tegen BV Houten 2. De heren bijten het spits af en gaan als een speer. Jouke is afwezig geweest vanwege vakantie, maar dat is niet te merken aan zijn spel! In twee sets met duidelijke score is het eerste punt voor BC Mariken binnen.

Daarna is het de beurt aan de dames. Vicky is helaas geblesseerd waardoor ze vandaag fulltime supporter en coach is voor de rest van het team. Daarom mogen Alexandra en Maaike het in de dubbel opnemen tegen de sterke dames van Houten. Het is een spannende en leuke pot, maar met 18 en 19 trekken de dames van BC Mariken helaas net aan het kortste eind.

Daarna is het tijd voor de singels. Wilbert heeft nog wat last van wagenziekte, maar dat is niet terug te zien in zijn spel. Met fraai loopwerk en een goede tactiek trekt Wilbert de wedstrijd in twee duidelijke sets naar zich toe. Er heeft zelfs even een 14-0 voorsprong op het scorebord gestaan!

Op de andere baan mag Maaike aan de bak. De spannende eerste set is voor Maaike maar helaas vindt de tegenstander daarna een versnelling hoger waar Maaike geen antwoord op weet te vinden.

Tijd voor de volgende singels. Jouke speelt een spannende wedstrijd en trekt deze met mooie rally’s in twee sets naar zich toe. Alexandra start haar singel flitsend en heeft de eerste set volledig onder controle. In de tweede set worden de rally’s een stukje langer en spannender, maar met goed spel
weet Alexandra de wedstrijd te winnen.

Met een 4-2 stand kunnen we sowieso niet meer verliezen maar er zit meer in: op naar de mixen! Alexandra en Wilbert mixen nog niet lang samen, maar zijn een goed duo op de baan. Met aanvallend spel en tactische balletjes trekken ze de winst in twee sets naar zich toe.

Vanwege de blessure van Vicky mogen Jouke en Maaike de laatste mix spelen. Het wordt een spannende driesetter waarin BC Mariken met 21-19 de overwinning binnenhaalt.

Met een 6-2 overwinning hebben we onze positie in de middenmoot goed weten te verstevigen en kunnen we met opgeven hoofd weer naar huis!

BC Mariken 4 staat in de tussenstand nu op de vierde plaats. Na de herfstvakantie komt op zondag 6 november de nummer twee, Beca 2000, naar Sporthal de Boog. Klik hier voor de volledige wedstrijduitslag van BC Mariken 4 tegen BV Houten 2. De competitiepoule, met ook een overzicht van de komende wedstrijden, vind je hier.