Begin maart schreef Lucas zich na een paar keer uitproberen in bij onze badmintonvereniging. Wat hij toen nog niet wist, was dat hij ons 100e jeugdlid was. Achter de schermen hadden we ons al op de mijlpaal voorbereid. We bestelden een clubshirt voor hem, met naam achterop, en afgelopen dinsdag werd hij in de Jan Massinkhal in het zonnetje gezet.

Onze jeugdafdeling is een van de grootste binnen badmintonnend Nederland. Op vrijdagavond zijn alle achttien banen van de Jan Massinkhal tegelijkertijd gevuld met badmintonnende kinderen. Er trainen dan zes trainingsgroepen tegelijk. Inmiddels is er op vrijdag zelfs een zevende groep gestart, eerder op de avond. Op donderdag speelt daarnaast een groep jeugdleden in Nijmegen-Noord. Ten slotte is er ook op dinsdag training in de Jan Massinkhal. Daar is Lucas onlangs gestart.

Een paar jaar terug schreef jeugdvoorzitter Paul Bruin in ons beleidsplan het volgende:

‘Bij BC Mariken kunnen kinderen in groepjes van ongeveer twaalf kinderen per trainer, op hun eigen niveau en met leeftijdsgenoten, twee keer in de week trainen. Bij de jongsten zijn de groepen nog iets kleiner en bij de oudsten dan weer wat groter. Bij de jongste kinderen hoeft nog niet meteen onderscheid in niveau te zijn en bij de oudsten zullen de meer getalenteerde kinderen al snel naar de senioren overstappen, waardoor onze ideale situatie ongeveer bestaat uit één onder-9 (O9), twee O11, twee O13, twee O15 en één O17/O19 groep. Om dit te bereiken zijn er ongeveer 100 jeugdleden.’

Wat begon als een leuk streven, een stipje aan de horizon, groeide uit tot een grote jeugdafdeling. Dit voorjaar doorbraken we dus de grens van honderd jeugdleden. 42 van hen hebben zich aangemeld voor het competitieseizoen 2019-2020. De komende jaren hopen we nog verder te groeien en vooral de kwaliteit van onze trainingen te blijven verbeteren.

Na de huldiging was er voor alle leden – ook de senioren – cake met slagroom. De slingers bij de ingang maakten de avond nog wat feestelijker.

Een groot compliment aan Paul en alle andere vrijwilligers, jeugdtrainers en begeleiders die in de afgelopen jaren meegeholpen hebben aan onze jeugdafdeling!