Afgelopen weekeind begon voor veel teams van BC Mariken het nieuwe competitieseizoen. Tot en met eind februari tien seniorenteams en acht juniorenteams om zo hoog mogelijk te eindigen. De start is in ieder geval goed: BC Mariken noteerde 8 overwinningen, 1 gelijkspel en maar 6 nederlagen. Drie teams kwamen niet in actie.

Senioren: meteen gewend aan hogere divisies
Veel seniorenteams van BC Mariken komen dit seizoen op een hoger niveau uit dan voor de zomer – zoals al te lezen viel in de vooruitblikkende interviews die we de afgelopen weken publiceerden. Meestal moeten spelers even wennen aan de sterkere tegenstanders, maar dat viel afgelopen weekeinde niet te merken. Zowel team 2, team 3, team 4 als team 8 wisten op een hoger niveau direct te winnen. Een knappe prestatie! Ook team 9 en M1 wonnen hun eerste competitiewedstrijd. Team 5 speelde gelijk. Alleen team 1 ging onderuit.

Junioren: nog even wennen aan nieuwe sporthal
Voor drie jeugdteams begon het competitieseizoen zondagochtend in de eigen Sporthal de Boog. Hoewel ‘eigen’? Het is nog even wennen in de nieuwe zaal. Dat bleek wel uit de uitslagen: alle drie de teams (J2, J5 en J8) zagen hun wedstrijd verloren gaan. Maar onze jeugdspelers gaven zich niet zomaar gewonnen: sommige partijen werden in de verlenging van de derde set toch binnengesleept!

Van de uitspelende teams wisten J1 en J3 wel te winnen. Met overtuigende cijfers, bovendien. J4 en J6 gingen wel onderuit, maar met name bij J6 waren de wedstrijden wel erg spannend!

In onderstaand overzicht staan de uitslagen van alle BC Mariken-teams van afgelopen weekeinde op een rij. Het overzicht van de wedstrijden van alle seniorenteams op Toernooi.nl vind je hier, van alle juniorenteams hier.