BC Mariken gelooft in kwaliteit. Al jaren kiezen we ervoor om tijdens trainingen en wedstrijden met kwalitatief goede veren shuttles te spelen. Misschien zijn die shuttles iets duurder, maar ze spelen fijner en gaan bovendien langer mee. Ook de komende drie seizoenen speelt BC Mariken met veren shuttles van Yonex. Daarvoor tekende voorzitter Pepijn op vrijdag 22 maart een contract met Distri  Sport, de distributeur van Yonex in de Benelux, en CHESPsport.

Om onze samenwerking te vieren kwam Michel Lakerveld, de vertegenwoordiger van Distri Sport, met een Steep Attack Challenge. Aan een kant van het net werd een puntenwand opgebouwd. Vanaf de andere kant konden onze leden proberen met een smash die wand te raken. Hoe steiler de smash, dus hoe dichter bij de grond de wand geraakt werd, hoe meer punten. Zowel junioren als senioren deden enthousiaste pogingen.

Via Distri Sport zal Yonex de komende seizoenen direct verse shuttles leveren aan onze vereniging. In ruil daarvoor mogen we gratis Yonex-materiaal bij badmintonwinkel CHESPsport van oud-trainer Bart-Jan den Hollander uitzoeken, bijvoorbeeld nylon shuttles. In België is deze constructie al jaren gebruikelijk. In Nederland heeft BC Mariken de primeur.

We kijken uit naar de samenwerking van de komende drie jaren en danken Yonex, Distri Sport en CHESPsport.