Een groot badmintonfeest in de Jan Massinkhal. Zo laat zich ons BC Mariken Seniorentoernooi 2019 van afgelopen zaterdag het beste omschrijven. De hele dag speelden bijna 170 deelnemers onderling vaak zeer spannende partijen. Toch hing op alle achttien banen een sportieve sfeer. Op de tribunes was het warm, maar gezellig.

Om 10.00 uur gingen de eerste wedstrijden van start. Omdat maar weinig spelers het prettig vinden om nog eerder op de baan te moeten verschijnen hadden we voor deze aanvangstijd gekozen. De hele dag liep het toernooi nagenoeg op schema. Doordat in alle onderdelen op één dag zowel het poulesysteem als het afvalschema afgewerkt moest worden, moesten sommige spelers soms snel achter elkaar spelen. Gelukkig bleken alle deelnemers daarvoor fit genoeg. Zonder gemor verliepen alle wedstrijden soepel

Rond 19.00 uur gingen de eerste finales de baan op. Spelers die al uitgespeeld waren namen plaats op de tribunes, vaak met een welverdiend drankje in de hand. Nog een paar flinke partijen kwamen op de mat. Rond 21.30 uur zat het toernooi er dan op. Gezamenlijk braken we de badmintonbanen af.

De prijsuitreiking in de kantine was zeer druk bezocht. BC Mariken had in iedere categorie prijs. Yannah (VE, cat. 4), Aart en Lilian (GD, cat. 7) en Harrie en Gerard (MD, cat. 9) behaalden prachtige eerste prijzen; een tweede prijs was er voor Stephan en Pepijn (MD, cat. 1). Daarnaast won hoofdtrainer Vincent de herenenkel in categorie 1. Oud-lid Frank won knap zilver in de gemengd dubbel, categorie 4.

Misschien kwam het omdat het lauweren van de winnaars tevens het begin van de borrel betekende, dat de kantine zo vol zat. Iedere finalist kreeg bij zijn prijs van BC Mariken een consumptiebon voor een lekker drankje. En dat werd gewaardeerd. Tot laat bleef een grote groep spelers nagenieten van de badmintondag. Het was leuk om te zien dat ook spelers van NSBC Stuban en BC Smashing en andere bezoekende verenigingen de gezelligheid waardeerden. Wij kijken dan ook terug op een geslaagd BC Mariken Seniorentoernooi!

Volgend jaar weer, dus. Zaterdag 28 maart 2020. Jan Massinkhal. Alle categorieën op één dag. Save the date!

Veel dank aan Fysiotherapie Jager van der Kamp, CHESPsport en Euregio Rijn-Waal/Interreg Deutschland Nederland. Ook alle vrijwilligers van BC Mariken en alle deelnemende badmintonners bedankt: zonder jullie was het toernooi niet mogelijk geweest!

Alle uitslagen en winnaars van het BC Mariken Seniorentoernooi 2019 vind je hier. Een overzicht van oud-winnaars vind je hier. Alle foto’s van Jarne Brands staan op de Media-pagina. Mocht je een foto in volledige kwaliteit willen hebben, mail dan even naar fotos.jarne@gmail.com.