Afgelopen vrijdag vond in de kantine van de Jan Massinkhal de jaarlijkse BC Mariken Pubquiz plaats. Na de fysieke badmintonwedstrijden, moesten nu de hersenpannen kraken. De coole quizmasters Bart en Douwe hadden voor de gelegenheid een eigen quiz in elkaar gedraaid. De kantine was dan ook goed gevuld: meer dan veertig leden waren aanwezig.

In totaal speelden er zeven teams mee, die door de quizmasters op basis van willekeur waren ingedeeld. Dat is steevast een goede manier om andere personen van de vereniging te leren kennen. Qua grootte waren de groepjes niet helemaal gelijk. Blijkbaar hadden sommige teams wat meer hersenkracht nodig…

De quiz bestond uit vier ronden: het jaar 2022, badminton, algemeen en muziek. Zoals het een echte pubquiz betaamt laaiden bij sommige vragen de discussies hoog op. Hoeveel commissies zijn er binnen BC Mariken eigenlijk actief? Ook was er specifieke kennis over de quizmasters nodig. Wie wist nou dat Bart en Douwe met precies hetzelfde racket spelen? Hilarisch was ook de vraag over welke van de vier racketnamen werkelijk bestond.

Na een dik uur zaten alle vragen erop en konden de twee organisatoren de uitslag berekenen. Het winnende team was team Zas, dat bijna 75 procent van de vragen correct wist te beantwoorden. Alle teamleden kregen een gezonde prijs: een bakje met Kumquats, die diezelfde avond nog gedeeld werden met de vele verliezers. Kortom, een ouderwets geslaagde avond, waarbij het fanatisme van een sportclub onmiskenbaar aanwezig was!

Bart en Douwe, bedankt voor de organisatie van deze leuke avond!