BC Mariken ondersteunt het badmintontoernooi van EuroGames2022, een inclusief sporttoernooi met naar verwachting 2000 deelnemers. De EuroGames2022 zijn van 27 tot en met 30 juli 2022 in Nijmegen.

EuroGames2022 is een sportevenement voor iedereen en specifiek voor lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en interseksuelen (LHBTI+). Sporters kunnen in Nijmegen deelnemen aan negentien sportdisciplines.

Het Rijk, provincies Gelderland en gemeente Nijmegen ondersteunen het toernooi. Zij vinden de EuroGames een goede gelegenheid om Nijmegen en Gelderland als regenboogstad en -provincie te promoten en om het inclusief sporten (sporten voor iedereen) te promoten. Bij de organisatie van de EuroGames zijn daarom reguliere sportclubs betrokken.

Het onderdeel badminton wordt georganiseerd door badmintonclub Het roze veertje uit Nijmegen in samenwerking met BC Mariken. BC Mariken deelt haar kennis en ervaring voor het toernooi. Op vrijdag 29 en zaterdag 30 juli kunnen in de Jan Massinkhal zo’n 200 badmintonners in vijf niveaus deelnemen aan singles, dubbels en mix-partijen.

Het toernooi wordt georganiseerd onder licentie van de European Gay and Lesbian Sports Federation (EGLSF). De EuroGames worden elk jaar in een Europese stad georganiseerd. De laatste EuroGames waren deze zomer in Kopenhagen. In 2022 is Nijmegen aan de beurt.