BC Mariken neemt de komende weken met twee teams mee aan de Dataweb Badminton Cup, het nationale bekertoernooi van Badminton Nederland. Het bekertoernooi begint dit seizoen met een poulefase. De komende weken proberen onze teams zich daarin te kwalificeren voor de knock-outfase. Hun thuiswedstrijden spelen onze teams in de Jan Massinkhal. Alle support is welkom!

BC Mariken 1
Het eerste team van onze club, dat in het bekertoernooi bestaat uit Nathalie, Hanneke, Lynn, Pepijn, Bram en Jesse, komt uit in de hoogste categorie. In de poule nemen deze spelers het op tegen ELO United uit Hengelo, BC Amersfoort en BC Bever uit Rijen. De nummers een en twee uit de poule gaan door naar de volgende ronde, waarin ook de eredivisieteams aansluiten.

  • Donderdag 22 februari, 19.30 uur: ELO United 1 – BC Mariken 1
  • Dinsdag 27 februari, 19.45 uur: BC Mariken 1 – BC Amersfoort 3
  • Vrijdag 8 maart, 20.00 uur: BC Mariken 1 – BC Bever 1

BC Mariken 3
Het nationale bekertoernooi kent dit jaar ook een tweede niveau, waar teams uit de derde divisie en lager aan mee mogen doen. BC Mariken 3 heeft zich voor dit toernooi ingeschreven. Op de spelerslijst staan Chloe, Karen, Reena, Janneke, Mart, Floris, Paul en Wilbert. In de poulefase treffen onze spelers BC Flits uit Wierden en BC IJsselstad uit Deventer. Ook in deze poule gaan de eerste twee teams door naar de volgende ronde.

  • Dinsdag 27 februari, 19.30 uur: BC Flits 2 – BC Mariken 3
  • Dinsdag 5 maart, 19.45 uur: BC Mariken 3 – BC IJsselstad 1

Als onze teams zich kwalificeren voor de volgende ronde, komen zij half maart of begin april opnieuw in actie. De halve finales en finales van beide categorie├źn vinden plaats op zaterdag 18 mei in Den Haag.

Alle spelers, veel succes in het bekertoernooi!