BC Mariken M1 ging afgelopen zondagochtend op bezoek bij concurrent BC Druten. Beide teams strijden om de eerste plek in hun competitiepoule. Het team doet verslag.

De strijd om de eerste plek tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton in Qatar, Ajax tegen RKC in achtervolging van PSV én BC Mariken M1 tegen BC Druten M1 (op stip de spannendste van de drie) stonden dit weekend op het programma.

Voor aanvang van de wedstrijd ging BC Druten M1 met vier gewonnen wedstrijden en één wedstrijdpunt verschil aan de leiding in de competitie. Afgelopen week werd al duidelijk dat dit een ‘16 punten’-wedstrijd zou zijn. De doordeweekse trainingen werden afgewerkt in wedstrijdstand. Helaas begon de week met een vervelend bericht: vaste speler Wim kon niet op het wedstrijdformulier worden gezet wegens een rugblessure. Naast het gemis van Maarten leken de problemen van BC Mariken M1 daarom nog groter te worden.

Henri was echter wederom bereid om het team te versterken, alsmede de van vele blessures herstelde Paul, die afgelopen week als vanouds ronddartelde door de Jan Massinkhal. Al vroeg op de zondagochtend was het herenteam op pad, zodat tijdig aan de warming-up kon worden begonnen in het exotische Druten.

Vliegende start
Voor het eerst dit seizoen was enkel één baan beschikbaar, waardoor alle ogen gericht konden worden op baan 1. Zonder toeschouwers wegens de coronamaatregelen was de heksenketel van Sporthal de Heuvel getemperd. BC Mariken 4 speelde tegelijkertijd uit in Druten (1-7 winst!) waardoor voldoende Nijmeegse support aanwezig was.

Paul en Kevin wonnen de eerste dubbelwedstrijd overtuigend door hoog druk te leggen en op tijd ‘wakker’ te zijn. Het duo Wilbert en Henri tikte het volgende punt binnen zonder weinig weg te geven en een comfortabele 0-2 kon al snel worden genoteerd op het scorebord.

Spanning keert terug
De singlewedstrijden waren van andere orde. Ook al is de Sint in het land, cadeautjes werden niet uitgedeeld in Druten. De karakteristieke Thoonen-oerkreet werd eenmaal geslaakt, maar dat bleek niet voldoende voor de winst. Na drie sets mocht BC Druten M1 dan ook de 1-2 noteren.

Invaller extraordinaire Paul mocht als derde heer aantreden tegen BC Drutens gelegenheidsinvaller. Onder meer het gebrek aan wedstrijdritme brak Paul uiteindelijk op en tegenstander Olaf Smeulders trok aan het langste eind in deze driesetter. Aan de inzet lag het in elk geval niet.

De tweede single (Kevin) en vierde single (Henri) werden beide gewonnen in twee sets waardoor de stand in de competitie virtueel gelijk was. Maar de insteek was helder: BC Mariken M1 is gekomen voor de winst!

Aan kop
Nog enigszins (zichtbaar) balend van hun singlewedstrijden gingen Paul en Wilbert in hun dubbelwedstrijd op zoek naar verlossing die helaas uitbleef. In twee sets moesten zij het veld ruimen.

Door de winst van Kevin en Henri in de laatste dubbel werd de eindstand bepaald op 3-5 en de buit was binnen. Paul heeft al laten doorschemeren uit te kijken naar ‘zijn’ volgende moment, Henri “Mr. 100%” van den Heijkant heeft zijn status weer bevestigd en BC Mariken M1 gaat nu aan de leiding in de competitie.

Pas op 13 januari wordt de thuiswedstrijd tegen BC Druten M1 gespeeld, hopelijk dan in een kolkende Ark van Oost! Vamos!