‘Op maandagavond klinken sportieve geluiden in de gymzaal van de HAN in Nijmegen’, begint het artikel over onze P-badmintongroep dat De Gelderlander donderdag op zijn krantenpagina‘s afdrukte. ‘Hier gaan ze Parkinson te lijf met rackets en shuttles.’

Sinds oktober vorig jaar biedt onze vereniging iedere week een uur badminton aan voor mensen met de ziekte van Parkinson. Sporten is voor iedereen belangrijk, maar mensen met Parkinson hebben hier extra profijt van. Uit recent onderzoek is gebleken dat mensen met Parkinson die sporten minder snel achteruitgaan dan mensen met Parkinson die niet sporten.

Inmiddels is ons initiatief ook door de Nijmeegse media ontdekt. Afgelopen najaar besteedde De Brug Nijmegen al aandacht aan de P-badmintongroep. Nu schrijft ook De Gelderlander erover. Journalist Claudia Fitsch keek op een maandagavond tijdens de training mee en maakte een mooi artikel over onze training. Ook boksen voor mensen met Parkinson komt in het artikel ruimschoots aan bod.

Het volledige artikel van De Gelderlander lees je hier. Meer informatie over de P-badmintongroep van BC Mariken vind je hier.