Afgelopen weekeinde is het competitieseizoen 2023-2024 officieel van start gegaan. Voor BC Mariken 7 stond er een thuiswedstrijd op het programma. In onderstaand wedstrijdverslag vertelt Lilian over de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen.

Vandaag mochten we het seizoen dan echt aftrappen en daar keken we met gezonde spanning naar uit. Thuis tegen een nieuwe tegenstander, BC Veghel 67.

Tijn en Frank zijn dit jaar een nieuw dubbel team en moesten nog wat aan elkaar wennen en Tijn aan de snelheid van de wedstrijd. Helaas ging deze partij dan ook verloren. Irene en Lilian zijn ook een nieuw dubbel, maar zaten er vanaf het begin lekker in en konden goed druk blijven zetten met een winst als resultaat.

Hans miste in zijn enkel nog wat de scherpte die hij punt voor punt in de tweede set weer goed oppakte, maar helaas was de inhaalrace net te laat ingezet. Irene en Lilian konden hun scherpte van de dubbel ook in de enkel vasthouden en druk blijven uitoefenen op de tegenstander en waren deze twee punten voor ons.

In de enkelpartij van Tijn was ook scherpte een punt van aandacht. Met goede coaching van Hans wist hij er een mooie winst uit te slepen in drie sets.

Een 4-2 voorsprong voordat we de mixen in gingen. In de eerste mix van Hans en Lilian ging het lang gelijk op, maar konden we helaas net niet doordrukken voor de winst. Ook Frank en Irene kwamen in de tweede set wat meer op stoom, maar moesten de winst aan BC Veghel laten.

Voor een nieuw team en voor een paar van ons in een nieuwe divisie is een 4-4 gelijkspel een mooie basis om op door te bouwen en straks nog fitter de volgende rond in te gaan. De goede vibe hebben we in elk geval vastgehouden zeker na een drankje en kwarktaart in de kantine.

Klik hier voor de volledige wedstrijduitslag van BC Mariken 7 tegen BC Veghel 5. De competitiepoule, met ook een overzicht van de komende wedstrijden, vind je hier. Lees ook deze voorbeschouwing van Lilian op het huidige seizoen.