In het eerste weekend van oktober stond voor BC Mariken 4 de tweede competitiewedstrijd van dit seizoen op het programma: op bezoek bij en tegen BC Gendt. Het team doet verslag.

Zondagochtend om 9.30 uur op de baan staan was alweer een tijdje geleden nadat vorig seizoen vroegtijdig gestopt was, maar samen met Matthijs die inviel voor Hans stonden we er weer helemaal klaar voor! De afgelopen wedstrijd tegen Didam kwam op een 3-5 verlies uit, dus dit keer gingen we natuurlijk op zoek naar de winst.

Het damesdubbelteam van BC Gendt bleek sterk. In twee sets wisten ze Lilian en Monique op achterstand te zetten. Ondanks dat de tweede set beter ging, ging ook deze naar Gendt. Bij de heren kwam het aan op een spannende driesetter, die na een eerste set met de nodige opstart foutjes, in de tweede set op het nippertje met 24-22 gehaald werd. Daarna wonnen Matthijs en Bart de derde set met 21-12!

In de herenenkel wisten Matthijs en Bart beiden, met goede coaching van Lilian, de heren van Gendt te verslaan in twee sets. Tijdens de eerste set van Moniques enkelspel verstapte ze zich helaas, waardoor ze haar spel moest aanpassen en deze ook niet heeft gewonnen. Desalniettemin een ‘stevige maar leuke pot!’. Karen won haar eerste set overtuigend door haar tegenstander goed achter in het veld te houden, en wist dit in twee sets naar een winst voor BC Mariken te slaan!

So far, so good! 4-2 is de tussenstand, en we wilden natuurlijk die mixen winnen om met een mooie winst naar huis te gaan! BC Gendt gaat natuurlijk voor de gelijkmakers, en lieten er geen gras over groeien door Bart en Karen in twee sets te verslaan. Ondertussen gingen Lilian en Matthijs ook de strijd aan. Deze liep na een winst in de eerste set uit op een zenuwslopende derde set, die met 21-19 naar Gendt ging.

Gelijkspel is dus het oordeel. Een leuke en spannende wedstrijd, die ons doet uitkijken naar de returnwedstrijd!

Hier vind je de volledige wedstrijduitslag van BC Gendt 1 – BC Mariken 4.