Ondanks een kleine uitglijder bij de seizoenstart laat BC Mariken de koppetjes niet hangen. Het team van Vicky, Manon, Alexandra, Wim, Kevin en Jouke is vol vertrouwen dat het een leuk seizoen gaat worden. We blikken vooruit met Alexandra, voor wie de komende maanden een trip down memory lane beloven te worden.


Jullie zijn afgelopen zondag aan de competitie begonnen met een 8-0-nederlaag op bezoek bij BC Geldrop. Waar ging het mis?
‘De tegenstander was gewoon heel erg sterk. Alle vier spelers speelden steady, met slagvastheid en lekker voetenwerk. Dat maakte het pittig. Ondertussen moesten wij nog een beetje wennen aan elkaar. De partijen waren wel allemaal erg plezierig. Nog geen reden voor paniek, in ieder geval. Ik wil sowieso niet in paniek raken en spoor de rest van het team aan om dat ook niet te doen.’

Jullie team was niet compleet.
‘Dat klopt. Vicky was in Griekenland. En Jouke was ook nog op vakantie.’

Gelukkig krijgen jullie aanstaande zondag kans op revanche. Hoe schat je jullie kansen in deze poule in?
‘Ik hoop dat we ons handhaven. Ook voor mijn teamgenoten. Wim, Kevin en Manon speelden vorig seizoen samen in de vijfde divisie. Zij zijn dus al lekker op elkaar in gespeeld, zag ik. Volgens mij kan het een leuke competitie voor ons worden.’

Hebben jullie al een vaste teamopstelling op het oog?
‘Voor de singels en dubbels wel, voor de mix is het nog niet zeker. Vicky en ik gaan dubbelen. Kevin gaat volgens mij met Wim dubbelen, omdat zij vorig jaar samengespeeld hebben. Manon en ik gaan singelen, net als Jouke en Wim.’

Voor jou wordt het een bijzonder seizoen. Je treft met BC Eindhoven, BC Alouette en NSBC Stuban maar liefst drie clubs waar je eerder hebt gespeeld. Hoe vind je dat?
‘Hartstikke leuk. Alle teams waar ik ooit gespeeld heb, zitten in deze poule. Alleen het eerste clubje in Veldhoven waar ik ooit begonnen ben, zit er niet tussen. Die vereniging is volgens mij opgeheven. Ik zou niet eens meer weten hoe die heet.

‘Met Stuban heb ik nog het meest. Dat was mijn laatste club voor ik ruim een jaar geleden naar BC Mariken kwam. Volgens mij ken ik het hele team waar we tegen moeten. Bij BC Alouette zal ik spelers nog wel herkennen, maar niet goed kennen. Van BC Eindhoven ken ik eigenlijk niemand meer.’

Hebben jullie eigenlijk al een teamuitje gepland staan?
‘Nee, dat is nog niet gelukt. We hebben er wel moeite voor gedaan, maar al onze vakanties bleken achter elkaar te vallen. Als Jouke terug is, gaan we daar zeker initiatief voor nemen. Dan zijn we als het goed is een tijd compleet.

‘Eigenlijk was het eerste teamuitje al het oud papier ophalen eerder deze maand, maar dat ging niet helemaal goed. We stonden met zijn vieren te wachten, maar een wagen van de DAR kwam niet opdagen. Daardoor konden alleen Wim en ik op de wagen. De andere twee werden naar huis gestuurd.’

Tot slot, wanneer is het seizoen voor jou geslaagd?
‘Handhaven zou leuk zijn, maar ik hoop vooral dat iedereen straks met een goed gevoel op de competitie terugkijkt. Dat het altijd gezellig is geweest in ons team. Vaak gaat dat makkelijker als de resultaten goed zijn.’

Klik hier voor de competitiepoule van BC Mariken 4, met alle wedstrijden en uitslagen.