Na een periode van geen competitiewedstrijden door de lockdown konden de eerste wedstrijden weer van start gaan afgelopen zondag. Lees hier het verslag van BC Mariken team 4.

Een competitiewedstrijd op 30 januari stond al lange tijd in onze agenda’s dankzij onze efficiënte teamleider Monique. Bij het wegvallen van de andere wedstrijden in januari waren we wel bang dat we ook deze zondag niet konden spelen. Gelukkig zorgden aangekondigde versoepelingen en actief optreden van Karen als ccp en teamlid ervoor dat we toch weer een wedstrijd konden spelen. Niet ’s ochtends vroeg uit in Apeldoorn, maar in de middag thuis in de Ark van Oost tegen Gendt.

Het hele team was weer compleet en vol energie. De dubbels speelden we tegelijk: Hans en Bart zorgden ervoor dat de ervaren mannen van Gendt geen druk konden zetten en maakten de klus met 21-13 en 21-12 in twee games af. Monique en Lilian konden op de baan ernaast geen vuist maken en verloren helaas hun partij: 1-1.

Na een korte evaluatie als team maakten Bart en Monique zich op voor hun enkelpartijen. Bart kreeg eerst weinig grip op het spel van de tegenstander vanwege zijn bijzondere snelle services en goede clears. De eerste game eindigde in 20-22, dus er was werk aan de winkel. Van de zijlijn gecoacht lukte het Bart steeds beter om de zwakke plekken van de tegenstander op te zoeken. Dit zorgde voor nog twee keer 21-10 en de winst. Intussen was Monique ook klaar met haar partij. Ze had een zware wedstrijd tegen een zeer sterke dame en het lukte haar niet om een game te pakken. Hans en Karen zorgden met hun winst in het enkelspel dat we met met een voorsprong van 4-2 de beide gemengd dubbels nog te spelen hadden.

Bart en Karen moesten weer even wennen aan het samenspel en hun ervaren tegenstanders zorgden ervoor dat de eerste game voor Mariken verloren ging met 18-21. Gelukkig kregen beiden het samenspel weer meer onder controle en pakten ze de volgende twee games met 21-16 en 21-11.

De partij van Lilian en Hans had een bijzonder verloop. Ze hadden zich gewapend tegen de services van de heer, maar ondanks de goede instelling liep het duo van Gendt snel uit. Na de pauze bij 11 zetten Lilian en Hans meer druk en dat bleek effectief. De inhaalrace werd ingezet en de eerste game gewonnen. In de tweede game zetten ze hun goede spel voort, maar nu kwam ook Gendt weer beter in het spel. Er volgde een mooie pot met enkele lange en goede rally’s. Meerdere matchpoints aan het einde werden niet benut maar uiteindelijk lukte het de partij binnen te halen met 26-24.

Eindelijk weer kunnen spelen, met goed spel, leuke tegenstanders én een 6-2 winst zorgde ervoor dat team 4 tevreden naar huis keerde. Op naar de volgende wedstrijd!