BC Mariken 4 is enthousiast begonnen aan de competitie. Als de promotie van vorig seizoen al tot zenuwen leidde, dan zijn die na de eerste twee wedstrijden wel verdwenen. Het team draait op volle toeren! Hans doet verslag van de derde wedstrijd van het seizoen: uit tegen BC Didam.

Voor team 4 is dit nu al een bijzonder seizoen. Na de lange coronastop mogen we competitie spelen in een hogere divisie. In januari zijn we namelijk kampioen geworden in de 7e divisie en gepromoveerd naar de 6e divisie. Een overgang van nylon- naar veren shuttles.

Vol spanning keken we dus uit naar onze eerste wedstrijden. Zouden we het niveau bij kunnen houden? De eerste twee wedstrijden waren spannend en eindigden in 5-3 overwinningen. Afgelopen zondag waren we dus al minder zenuwachtig.

Helaas konden Monique en Bart in afwachting van een coronatest niet meedoen. Ook Lilian was afwezig. Gelukkig kon en wilde Karen bij ons invallen.

Op het programma stond een uitwedstrijd tegen BC Didam. We waren als enige wedstrijd gepland in de knalgele sporthal, gelegen naast een begraafplaats. Gelukkig zorgde de familie van Anissa en Jorn voor de ondersteuning vanaf de tribune – toen het nog mocht.

De dubbels werden meteen een slijtageslag: zowel de heren als de dames belandden in een driesetter. Na een verloren eerste game (11-21) konden Jorn en ik onze tactiek aanpassen, wat meteen resulteerde in een klinkende 21-13. Helaas konden we het tempo in de derde game niet volhouden en verloren we deze met 15-21.

Op het veld naast ons hadden Karen en Anissa een heel spannende partij met minimale verschillen. Gelukkig sleepten ze de overwinning met 22-20, 21-23 en 21-19 toch binnen: 1-1 als tussenstand.

Jorn ging bij afwezigheid van Bart de enkel spelen, zijn eerste enkelpartij na meer dan een half jaar. Hoewel hij goede punten maakte, maakte hij meer fouten dan de tegenstander. Hij verloor helaas in twee games. Karen had ook al een tijd niet gesingeld en had ons al gewaarschuwd zich niet te willen forceren. Gelukkig was dit geheel niet nodig en versloeg ze haar tegenstandster in twee games: 2-2!

Nu mocht ikzelf aan de bak, tegelijk met Anissa op de baan ernaast. Over mijn eigen spel was ik erg ontevreden: ik kreeg mijn foutenpercentage niet onder controle en maakte het mezelf erg moeilijk in een partij die veel spannender had kunnen zijn. Anissa speelde daarentegen prima en was snel klaar met een mooie overwinning in twee games.

Nog twee partijen te gaan en een tussenstand van 3-3. Bij goede mixen zouden we voor de derde keer op rij met een 5-3 overwinning naar huis gaan. Daar gingen we vol voor.

De mix van Karen en mij verliep supersoepel. In zeer korte tijd stonden we alweer naast de baan na een partij die met 21-14 en 21-8 door ons gewonnen werd. Op de andere baan was het veel spannender. Jorn en Anissa hadden de eerste game verloren met 17-21, nadat ze tot 16-16 gelijk opgingen. Met nog wat nuttige tips bij de pauze, werd de tweede helft van de tweede game in hun voordeel omgebogen: 21-19. De derde game werd een spannend gevecht dat tot ver in de game gelijk bleef. Met een goed punt op 19-19 en daarna een fout van de tegenstander wonnen Jorn en Anissa alweer hun mix in een driesetter. Echte kanjers!

Tevreden kijken we terug op onze eerste drie wedstrijden die we alle hebben gewonnen met 5-3. In onze poule staan we zelfs even bovenaan!
We kijken alweer uit naar onze volgende wedstrijd komende zondag: uit tegen BC GOVA. Hopelijk weer in volledige bezetting!