Dit voorjaar doet BC Mariken met twee teams mee aan de Dataweb Badminton Cup, het nationale bekertoernooi van Badminton Nederland. Dinsdag stond de eerste wedstrijd van BC Mariken 3 op het programma: een uitwedstrijd tegen BC Flits uit Wierden. Het team doet verslag.

Ons tweede bekerteam heeft weer een leuke avond gehad in Twente. De verwachtingen lagen niet heel hoog omdat de tegenstander uit de derde divisie komt. Daarom beloofde het een lastige wedstrijd te worden.

Het begon spannend met twee dubbels. De damesdubbel was een lustige strijd, waarin wij op het nippertje verloren hebben, maar met een goede energie de wedstrijd hebben uitgespeeld. Verder was de mannendubbel een groot spektakel: helaas iets te veel fouten volgens de mannen, maar de tweede set ging een stuk beter.

Daarna op naar de singles! Floris’ single begon erg zwaar tegen een speler die goed wist wat hij aan het doen was. Toch lukte het Floris om een goede comeback, waardoor de tweede set krap met 21-23 verloren werd.

Ea’s single begon erg sterk en het lukte ook om de eerste set te winnen. Na veel lange rally’s werd de tweede set helaas verloren en ondanks het sterke spel van Ea werd helaas ook de derde set verloren.

In de mix van Mart en Reena was het in de eerste set nog een beetje inkomen aangezien het de eerste keer was dat zij samen speelden. Het ging wel steeds beter en door rust in het spel te krijgen, lukte het ze om de tweede set te winnen. In de derde set werd het zwaar voor BC Mariken. De dame van de tegenstanders had een erg goede service en na een paar mooie duikacties van Mart werd deze set helaas verloren.

Ondanks de goede aanmoediging van onze mascotte, Bal, is het team dus met een 5-0 verlies naar huis gegaan. Wel zijn er vijf leuke partijen gespeeld en kunnen wij weer met een tevreden gevoel naar huis.

De volgende wedstrijd van BC Mariken 3 staat volgende week dinsdag 5 maart op de planning. Die avond ontvangen onze spelers BC IJsselstad in de Jan Massinkhal. Klik hier voor de tussenstand en alle wedstrijden van ons eerste team. BC Mariken 1 heeft dinsdagavond zijn tweede bekerwedstrijd met 2-3 verloren van BC Amersfoort.