Ook BC Mariken 3 is de competitie voortvarend gestart. Na twee wedstrijden staat het team – in ieder geval voor even – bovenaan. Johannes doet verslag van de wedstrijd van afgelopen zondag.

Op zondag 20 september stond de eerste thuiswedstrijd van BC Mariken 3 tegen BC Smashing 8 op het programma. Vanwege de coronamaatregelen was het dit keer allemaal wat anders. Zo moest elke speler zich eerst bij de tribune registreren.

Gelukkig werd er wel weer publiek toegelaten. Omdat het ook de eerste
thuiswedstrijd van het Eerste Divisieteam van BC Mariken was, heerste er op de tribune al snel een goede sfeer.

BC Smashing 8 was met drie dames en twee heren aanwezig, maar helaas kon één dame vanwege een oude blessure uiteindelijk niet spelen. De mannendubbel Boris & Johannes had met de ruim gewonnen eerste set (21-13) een goed begin voor team 3. Bijna foutloos was ook de tweede set voor BC Mariken (21-11). Hierna liet het vrouwendubbel Chloe & Karin een net zo goede performance zien (21-17, 21-15).

Omdat de tweede heer van BC Smashing 8 eerder weg moest, werd daarna het tweede mannenenkel gespeeld. Daarin begon Johannes sterk en won met 21-14. Helaas moest de tegenstander in de tweede set geblesseerd opgeven.

Met een knappe prestatie won Chloe het eerste vrouwenenkel (21-12, 21-16). In het tweede vrouwenenkel trok Pauline na een lange drie set match helaas aan het kortste eind en verloor met 21-16, 16-21 en 18-21.

Boris kon vervolgens met een goede variatie en een hoog tempo de eerste
mannenenkel winnen, waardoor de uitslag op dat moment al positief voor BC Mariken was besloten (5-1).

Door de blessure van de tweede heer van BC Smashing 8 was het eerste gemengd dubbel een punt voor Pauline & Johannes. In de laatste match verloren het Mariken-duo Chloe & Boris na een goede tweede set helaas de derde set (18-21, 21-14, 14-21).

Hierdoor kwam de eindstand op 6-2, waarmee Mariken BC 3 goede zaken voor een hoge klassering in de bovenste regionen van de ranglijst heeft gedaan.